Edu stao u odbranu kluba – “Tobžije” verujete li mu još uvek?

0
469
Foto: Twitter/@arsenal

Tehnički direktor Arsenala i bivši igrač ovog kluba, Edu Gaspar, stao je u odbranu svoje ekipe. Klub sa Emirata nalazi su u veoma lošoj poziciji nakon tri kola gde nemaju nijedan bod kao ni postignut gol.

Mnogi zbog toga dovode u pitanju da li je Arsenal napravio dobre poteze ovog leta gde je potrošio čak 156 miliona funti, najviše u Premijer ligi. Od šest pojačanja samo dva su trenutno realni starteri – Ben Vajt i Martind Odegor.

Edu je govorio o tome kako su u ovom prelaznom roku probali da dodaju širinu svom rosteru i da navijači ne bi trebalo da ih osuđuju dok svi igrači ne budu spremni 100 posto.

ARSENAL – NORIČ ug 3+ (1.70)

Patili smo dosta prošle godine. Izgubili smo dosta igrača i nismo imali dovoljno dobrih zamena da bi igrali sve utakmice. Nama je potreban tim da bi smo pobeđivali. Nije sve samo u startnih 11 – započeo je Brazilac pa nastavio.

Naravno da me boli što smo u ovakvoj situaciji. Ne želim da vidim klub u ovakvom stanju. Ali želim da vidim tim kada budu igrali zajedno. Hajde da sudimo o kvalitetu ove ekipe kada svi budu igrali zajedno – rekao je Edu.

Bivši igrač Arsenala je zatim pričao kako je nekim ekipama mnogo lakše jer nisu morali da dovode više od jednog ili dva igrača.

Zašto imate klubove u Premijer ligi koji su doveli samo jedno ili dva pojačanja? Zato što imaju temelj ekipe. Već imaju priremljen tim. Žao mi je, ali realnost je da mi to trenutno nemamo – govori Gaspar.

Na kraju je preuzeo odgovornost za trenutnu situaciju u klubu.

Razumem ogorman pritisak. Osećamo to Arteta, uprava i ja. Situacija u kojoj se trenutno nalazimo nije prihvatljiva uopšte. Ovo je trenutak gde se svi moramo držati zajedno. Voleo bih da vidim ljude da istupe i preuzmu odgovornost. Ja, prvi, sam odgovoran za ovakvo stanje u klubu – završio je Edu.

“Tobdžije” kakvo je vaše mišljenje o trenutnom tehničkom direktoru? Da li i vi u njemu vidite krivca ili je to možda neko drugi?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here