Džonson progovorio o jednoj od najvećih zavisti današnjih igrača

0
3997
foto: twitter/@SunderlandAFC

Trener Sanderlenda radi fantastičan posao ove sezone. Ekipa sa Stadiona Svetlosti beleži sjajne rezultate ali ipak to nije u fokusu sada. Li Džonson, njihov menadžer, je govorio o nečemu što se ne pominje često u medijima.

Da li ste ikada čuli za snus? Poreklom je iz Švedske i dolazi u obliku kesice za čaj. U pitanju je vlažni duvanski bezdimni proizvod koji se stavlja ispod gornje usne. Iako posedovanje snusa nije ilegalno, njegova prodaja je zabranjena u svim državam Evropske Unije osim u Švedskoj, Estoniji, Mađarskoj i Danskoj.

DŽILINGEM – SANDERLEND ki 2 (1.85)

Džonson je pričao o tome koliku zavist izaziva kod igrača koji je koriste i kakve sve fizičke i mentalne posledice ima na čoveka.

Daje ti neku vrstu energije. Ja nikada nisam probao ali sam pričao sa igračima koji jesu i iskreno sam zabrinut za sve što sam čuo. Imao sam igrače koji su bili toliko zavisni da su tokom boravka u bolnici nakon operacije molili medicinske sestre da im nabave jednu kesicu ili ako im ne nabave otići će sami po to iako su upravo imali operaciju kolena. Izaziva ogromnu adikciju koja utiče na mozak. To je prosto opasno – počeo je Džonson.

Zatim je pričao šta sve igrači rade kako bi probali da se “pripreme” što bolje za utakmicu.

Tako menjate balans svog tela i uma. To je najveća stvar po mom mišljenju kada je u pitanju razvoj. Imaćete igrača koji ima dve ili tri kesice snusa ispod usne, ali zatim pije kafetin kako bi mu to smirilo telo. Nakon toga kako bi se spremio za utakmicu i podigao sebi energiju popiće Red Bul. Takve oscilacije u telu nisu normalne, remete balans. Mislim da to nije nešto što će igračima pomoći da igraju na višem nivou, a pogotovo će uticati na to da ne budu dugo zdravi. To je bukvalno nikotin koji ulazi u telo u velikim količinama – kaže Li.

Na kraju je dao i okvirnu brojku igrača koja koristi snus.

Vidim tačno koliko igrača koristi to. Mislim da jedna trećina, vrlo verovatno i polovina svlačionice redovno koristi snus. Smatram da nisu dovoljno edukovani oko negativnih posledica koje će imati zbog toga – završio je trener Sanderlenda.

Jednom prilikom sam pročitao da i Džejmi Vardi koristi pomenuti proizvod. Koliko je tačno ne bih znao, ipak, sa sigurnošću znamo da Red Bul pije kao lud. Da li ste vi ikada imali prilike da probate snus?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here