Portsmutova gol mašina

0
1214
džon markiz
Photo: portsmouthfc.co.uk

Napadač Pompija nalazi se u nestvarnoj formi.

Doveli su ga prošlog leta u transferu vrednom skoro 2 miliona funti. Od njega se očekivalo da trese mreže, onako kako je to radio u Donkasteru, ali prva sezona Džona Markiza na jugu Engleske bila je veoma loša.

28-godišnji napadač ponikao je na Denu. Član Milvola bio je punih sedam godina, od 2009. do 2016, i u tom period odigrao je 50-ak utakmica. Zbog jake konkurencije Lavova, često je bio slat na pozajmice da se kali. Za sedam godina imao ih je isto toliko – sedam. Od šestoligaša Stejnst Tauna do trećeligaša Džilingema.


Portsmouth – Oxford 1 – Markizova nova žrtva!


Pre četiri godine mu je istekao ugovor sa Milvolom i, posle nekoliko veoma uspešnih pozajmica, bio je u prilici da sebi pronađe sredinu u kojoj će se neko vreme skrasiti. To je uspeo u Donkasteru. Na Kipmoutu je rešetao. Za tri sezone postigao je preko 60 ligaških golova i završavao u timu sezone i u Ligi 2 i u Ligi 1.

Za Džona važi da je neko ko diže atmosferu u svlačionici i veliki je šaljivdžija, što je tadašnji menadžer Donkastera Daren Ferguson više puta istakao.

Odlične igre u Jorkširu nisu prošle nezapaženo, te je prošlog leta praktično mogao da bira gde će otići. Donkaster je čekao najbolju ponudu i dobio ju je od Portsmuta. Uplaćeno je nešto malo manje od 2 miliona funti i Džon Markiz se po drugi put uputio na jug Engleske. U sezoni 2013/14 kratko je bio na Fraton Parku.

Pritisak i velika očekivanja doveli su do toga da je prošle sezone bio veoma loš. Postigao je samo osam golova za čitavu sezonu i totalno bio van forme. Ipak, ove je potvrdio da se radi o veoma dobrom napadaču, koji se nalazi u fantastičnoj formi.

Džon Markiz je trenutno prvi strelac Lige 1 i sa devet golova već je nadmašio učinak kompletne prethodne sezone. Sve golove postigao je na poslednjih sedam utakmica, a dodao je i dve asistencije. Sam je zaslužan za 11 golova Portsmuta i u tom parametru je lider u Ligi 1.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here