Džerard objasnio zašto je prihvatio posao u Aston Vili

0
1312
foto: avfc.co.uk

Novi menadžer Aston Vile, Stiven Džerard, objasnio je kako je prihvatio posao u Birmingemu jer je prilika bila isuviše velika da bi je odbio. Veruje da je klub idealan za njega.

Džerard je imao ugovor sa Rendžersom do 2024. godine i brzo je postao legenda kluba iz Škotske, osvojiviši ligašku titulu bez poraraza prošle sezone. To je ujedno i prva titulu Rendžersa od kako je klub bio izbačen u četvrtu ligu 2012. godine. Ove sezone su takođe trenutno prvi na tabeli i Stiven je polako gazio možda i ka novoj titulu ali je tada došao poziv iz Birmingema.

ASTON VILA – BRAJTON GG (1.83)

Osetivši miris Premijer lige, Džerard je odlučio da se iz Glazgova preseli malo južnije. Na Ajbroksu su verovatno želeli da ostane, osvoji još neke trofeje i možda čak vrati utakmice Lige šampiona u Glazgov. Ipak, to nije bilo tako. On kaže kako je znao da odlazak predstavlja rizik, ali je ovo bio posao koji je morao da prihvati.

Aston Vila je veliki klub. Poznajem ga veoma dobro spolja i veoma sam uzbuđen što ću biti uključen iznutra. Volim izazove. Volim rizik. Klub je idealan za mene jer znam da su navijači veoma strastveni i zahtevaju stalno pobede. To je nešto sa čime živim još od 17. godine – rekao je novi trener Vile.

Stivi Dži je došao kao zamena za Dina Smita i potpisao je ugovor na tri i po godine, odnosno do 2025.

Kada sam dobio poziv, želeo sam da sve bude gotovo što pre jer je prilika bila isuviše velika da bih je propustio. Nakon toga je tako i bilo. Svaka čast Vili na brzini. Ne samo za mene već i za moj stručni štab. Takođe moram da se zahvalim i Rendžersu koji su bili veoma profesionalni tokom dogovaranja – izjavio je Stiven.

Džerard će svoj debi zabeležiti u subotu kada će od 16 časova na Vila Parku gostovati ekipa Brajtona.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here