“Džek Griliš ne vredi toliko”

0
324
Foto: Twitter/@England

Bivši napadač Liverpula i jedna od legendi kluba, Dirk Kujt, izjavio je kako Džek Griliš ne vredi ni trećinu svote za koju je plaćen, kratko i jasno.

Holanđanin nije zadovoljan aktuelnim stanjem transfer pijace u Engleskoj, te smatra da je nekadašnja zvezda Aston Vile pravi pokazatelj da je fudbalski svet otišao predaleko. Na sve to je dodao i kako svaki fudbaler koji je poreklom sa Ostrva automatski dobija epitet skupog i precenjenog pojačanja.

Hajp i uspon Premijer lige utiče na igrače i njihove cene na transfer pijaci. Pogledajte samo te cifre. Džek Griliš je prešao u Siti za 100 miliona funti, on ne vredi toliko, ne vredi ni trećinu pomenute svote – izjavio je Dirk.

Precenjenost na tržištu engleskih fudbalera nije nešto što se pojavilo juče i svakako će predstavljati veliki problem, pogotovo za premijerligaške ekipe. Stiče se utisak da timovi iz drugih država dovode pojačanja koja su ili podjednako kvalitetna, ili čak i mnogo kvalitetnija od pojedinih igrača koji menjaju svoju sredinu u Engleskoj i ojačaju određeni klub.

LIVERPUL – MANČESTER SITI X (3.30)

Ben Vajt, Džek Griliš, Džon Stouns… Primera je na stotine, da li se usaglašavate?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here