Dva trenutka, 36. i 53. minut = Arsenalova realnost koja će potrajati

0
522

Novo kolo, novi derbi iz top 6 kom posvećujemo pažnju i ponovo glavno pitanje – da li ovde jedan tim zaslužuje da bude i dalje sa titulom “top 6”?

Arsenal je doživeo novu blamažu, Siti je brojao do pet. Arsenal posle tri odigrana kola ima skor 0-0-3 i gol razliku 0:9.

Uvek prvo želimo da se osvrnemo na taktiku, ali šta je zapravo bila Artetina taktika sa trojicom štopera među kojima su Kolašinac i Čembers, a između Holding? Verovatno je Arteta želeo da izgleda na papiru defanzivnije, da zbije redove, da pokuša da igra na kontru i nada se nekoj lopti Odegora za Saku ili Obamejanga…

Ali, opet je sve palo u vodu. Siti je dva puta došao u šesnaesterac, kada je delovalo da neće tako dominantno pobediti, dao je dva prelagana gola. Što je rekao i kolega Viško “Čembers je kao nešto skočio”, Gundogan je glavom dao gol. Kod drugog je lopta neobjašnjivo prošla kroz šumu nogu za 2:0.

Na scenu je potom stupio Granit Džaka. Kako je moguće da je Arsenal produžio ugovor sa njim? Kako je moguće da je on kapiten jednog velikog Arsenala? Kako je moguće da iznova i iznova dobija ovakve crvene kartone i ostavlja ekipu na cedilu? Nepromišljen klizeći start, nepotreban i zasluženo isključenje. I da je Arteta imao neki plan, opet bi sve palo u vodu posle ovog poteza.

U tom trenutku, u 36. minutu, reditelj prenosa uhvatio je gomilu navijača Arsenala koji su napuštali tribinu Etihada. U 36. minutu.

VULVERHEMPTON – MANČESTER JUNATED 2 (1,85)

Drugi momenat koji najbolje opisuje stanje u Arsenalu desio se u 53. minutu. Kod četvrtog gola Rodrija, Arsenalovi navijači su od muke slavili kao da je njihov tim postigao pogodak. To je onaj trenutak kada shvatite da vam je od pozitvnih stvari iz vašeg navijačkog fanatizma ostala da čista neogoljena ljubav. Kada je rezultat nebitan i kada se tešite da vam je dovoljno što volite klub, bez obzira na sve.

To stanje bolne katarze, kod Arsenalovih navijača traje već dugo i deluje da će trajati još duže. Dokle god Granit Džaka bude kapiten i dokle god Arsenal bude najveći trošadžija kao u ovom prelaznom roku, a dovede Bena Vajta, Lokongu, Tavaresa, Odegora i Remsdejla i potroši 150 miliona evra. A štoperski trio protiv Sitija budu Čembers, Holding i Kolašinac.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here