Devet klubova Premijer lige ostaje bez sponzora!?

0
1037
foto: twitter/@premierleague

Vlada Ujedinjenog Kraljestva planira da uvede zakon po kome fudbalski klubovi neće moći više da nose nazive kladionica na svojim dresovima. Skoro polovina klubova iz najjačeg ranga engleskog fudbala bi tako ostala bez sponzora kog trenutno imaju na prednjoj strane svog dresa.

ČELSI – MANČESTER SITI 1X&0-3 (1.88)

Ovaj zakon bi bio samo početak vlade ove države protiv kladionica. Naime, ovo je prvi korak, planira se i zabrana reklamiranja kladionica i na banerima oko terena. Međutim još uvek se ne planira ništa konkretno povodom drugog koraka.

Vlada se trudi da reklame za alkohol i klađenje svede na minimum u poslednjih nekoliko godina. Cigarete su, primera radi, skroz zabranjene u sportu dok reklama za alkohol još uvek ima pod određenim pravilima.

To bi značilo da će devet klubova iz Premijer lige ostati bez trenutnih sponzora na svojim dresovima. U pitanju su: Barnli, Njukasl, Lids, Vest Hem, Vulvsi, Votford, Sautempton, Kristal Palas i Brentford.

Promena zakona se ne očekuje pre 2023. godine što daje dovoljno vremena klubovima i kladionicama da se adaptiraju na to i pronađu neki drugi vid sponzorstva.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here