Vlasnik Piterbora ima nekoliko teorija zašto je Sanderlend smenio Parkinsona: Možda zbog novih vlasnika, a možda zato što su s*anje za gledanje

0
589
darag mekentoni
Photo: Screenshot

Vlasnik Piterbora Darag MekEntoni jedan je od kontroverznijih u nižim ligama. Verovatno i u čitavoj Engleskoj. Irac je postao vlasnik Piterbora 2006. godine sa samo 30 godina, i u bio je najmlađi vlasnik u Fudbalskoj ligi.

MekEntoni se rano obogatio u poslu sa nekretninama i 2008. godine njegovo bogatstvo je bilo procenjeno na oko 150 miliona funti. 44-godišnjak snosi velike zasluge za uspon Poša od Lige 2 do Čempionšipa i to su postali klub kakav jesu.

Sa njim nikada nije dosadno. Ukoliko ga pratite na društvenim mrežama videćete o kakvom se čoveku radi. Nema dlake na jeziku. Kaže sve što misli. Odgovara na pitanja navijača. Proziva svoje igrače kada loše igraju. I bukvalno na svaku temu iznese svoje mišljenje.

Meketoni je trenutno u Dubaiju, odakle je pratio jučerašnji poraz Piterbora od Vimbldona. Posle meča nije hteo da pali društvene mreže, jer je osećao da su preplavljene negativnim komentarima.

MekEntoni vodi popularni podkast “The Hard Truth”, gde sa navijačem Bredforda Filipom Idesonom priča o fudbalskim temama, kako funkcioniše fudbalska industrija i sve te stvari iza kulisa. Dotakli su se Parkinsonvog otkaza, koji je usledio u situaciji kada Sanderlend uopšte ne stoji loše na tabeli. MekEntoni je imao nekoliko teorija zašto je do njega došlo.

Nekoliko razloga mogu biti, zato što kada pogledate oni imaju utakmicu manje koju ako pobede biće treći na tabeli. Tako da verujem da je Sanderlend u procesu preuzimanja od strane novih vlasnika, koliko sam pročitao u novinama, i nekada, kada kupujete klub možete se dogovoriti sa vlasnicima da menadžer dobije otkaz pre nego što vi dođete.

Filip: Da, i tada stara uprava preuzima njegove troškove.

MekEntoni: Upravo. Vama to sačuva izgled, i ono najvažnije, ne plaćate ga. Da ja kupujem klub i ne volim menadžera, rekao bih vlasnicima “pazite, učinite mi uslugu, on mora biti smenjen i otići pre nego što ja dođem. U suprotnom, ja ne kupujem klub”. To može biti razlog.

Drugi razlog može biti pritisak navijača. Ne znam, s obzirom da nema navijača na stadionu, izgleda da oni prate društvene mreže? Još jedan razlog je možda taj što su s*anje za gledanje. Ne znam. Ne gledam utakmice Sanderlenda. Kada smo igrali sa njima, bili su dobri. Mi smo bili bolji, ali oni su pobedili. Ne mogu nikog da osuđujem za svoje postupke. I mi smo otpustili menadžera kada smo bili šesti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here