Da pričamo malo o Vest Hemu, drugom najboljem timu iz Londona?

0
4103
Foto: Twitter/@WestHam

Nakon dva odigrana kola, Vest Hem je lider Premijer lige. Istina da nekoliko timova ima po šest bodova, ali ekipa Dejvida Mojesa je trenutno prva zbog gol razlike 8:3.

Čekićari su nastavili tamo gde su stali prošle sezone. Igraju ponovo odličan fudbal. Svesni svojih mana i još važnije – sa znanjem da iskoriste svoje vrline. Vest Hem nema možda dovoljno atraktivne i igrače svetske klase poput ostalih timova iz vrha Premijer lige, ali ima balans.

Deluju veoma kompaktno, stabilno i organizovano. Bekovi igraju u oba smera i tim napada sa oba boka, koristeći veštine i prodornost i Cufala i Kresvela. Deklan Rajs i Souček su tandem dva idealna zadnja vezna igrača, koji donose čvrstinu i pokrivaju možda i najslabiji deo tima na štoperskim pozicijama, gde bi uskoro mogao da ih pojača i Kurt Zuma.

Mojes je izgleda konačno pronašao pravu poziciju za Benrahmu koji sada ima veću slobodu, kreće se svuda gde vidi prostor da ugrozi gol, ubacuje se iz drugog plana, što je pokazao protiv Lestera. Načelno je levo krilo, ali se neretko ubacuje u sredinu, menja mesta sa Fornalsom, kome takođe nije strano da igra na više pozicija. Kod prvog gola Benrahama je pobegao levo i asistirao Fornalsu, a kod drugog je pravovremeno utrčao ispred čuvara i pokupio povratnu za 2:0.

VEST HEM – KRISTAL PALAS 1&D2+ (1,98)

Šta tek reći o Majklu Antoniju? Neki kažu da je on Drogba za siromašne, Lukaku No.2, krstite ga kako hoćete, ali to je onaj moderni, a opet nekako i kao neki stari premijerligaški napadač. Poseduje abnormalnu snagu, koju zna da koristi, igra leđima, razgrće odbranu kao Obeliks, kada se zagradi, na leđima drži još dvojicu.

Vest Hem bi morao jedino do kraja prelaznog roka da dovede zamenu za Antonija, jer ovim tempom neće moći da igra na četiri fronta, jer se Mojesov tim takmiči i u Ligi Evrope. Pominje se da bi to mogao da bude Luk de Jong iz Sevilje.

Sada je već i manje, donedavno je bilo nepopularno mišljenje da je Vest Hem posle Čelsija najbolji tim iz Londona. Naravno, navijači Arsenala i Totenhema teško prihvataju svoju realnost, iako je tačno da i Sparsi imaju šest bodova posle prva dva kola, ali su se još kako provukli, za razliku od Vest Hema koji je razbio i Njukasl i Lester. Još ako im ode i Hari Kejn, bez adekvatne zamene, i Totenhem bi mogla da čeka još jedna teška godina.

Rano je za bilo kakve prognoze, ali, mi smemo da se usudimo da prognoziramo da će Vest Hem biti i iznad Totenhema, a naročito iznad Arsenala na kraju sezone. Mnogo je važnije pitanje hoće li biti i iznad poslednjeg rivala, Lestera, koji godinama unazad redovno gubi mesto u top 4 u kom bude do pred kraj sezone…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here