Da li znate koji fudbaler je najviše puta ispadao sa svojim timom iz PL?

0
591
Foto: www.canaries.co.uk

Relegacija sama po sebi predstavlja košmar svake ekipe, ali i igrača koji su deo tog kolektiva. Grčevita borba za opstanak, skroman kvalitet i velika želja ponekad nisu dovoljno da se izbegne “ono najgore”. Danas imamo kratku priču o čoveku koji drži rekord po broju ispadanja sa svojim timom iz najelitnijeg engleskog fudbalskog takmičenja, dame i gospodo – Sebastien Basong.

Tridesetpetogodišnjak je rođen u Parizu, velelepnoj prestonici Francuske, a svoju profesionalnu karijeru je započeo 2005. godine, kada je potpisao ugovor sa fudbalskim klubom Mec, trenutno članom prve lige Francuske. Samo tri godine kasnije, put ga nanosi na Ostrvo, gde će, nažalost, ostati upamćen i zabeležen po ovom negativnom rekordu, umesto po nastupima i uspesima koje je izdejstvovao sa timovima.

Basong je čak četiri puta ispadao iz Premijer lige – po jednom sa Njukaslom (2009. godine) i Vulvsima (2012. godine) i u dva navrata sa ekipom Noriča (2014. i 2016. godina). Tri različita tima i četiri katastrofalne sezone, četiri identične situacije koje je na svojoj koži osetio ovaj kamerunski reprezentativac, iz koje zemlje i vodi poreklo.

Danas, nakon bezuspešne epizode u Grčkoj, preciznije u ekipi Volosa, nastupa za Heringvej Borou, lokalni klub iz Londona koji se takmiči u amaterskoj konkurenciji. Ono što je takođe obeležilo karijeru ovog igrača jesu i brojni “penali” koje je plaćao klubovima, što zbog nezakonitog nošenja i korišćenja policijske palice (pendreka), pa sve do prekoračenja brzine na jednom od gradskih puteva u engleskoj prestonici.

MANČESTER SITI – NORIČ H1(1.87)

Sebastien Basong će ostati upamćen po svojoj poprilično turbulentnoj karijeri, ali i rekordu koji teško da će u skorije vreme biti oboren.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here