Da li su odbrojani dani za Nuna Espirita Santa?

0
647
Foto: www.tottenhamhotspur.com

Fudbalski klub Totenhem trenutno sleće u provaliju iz koje će biti zaista teško izaći. Tim Nuna Espirita Santa jeste dobro otvorio sezonu, ali se u poslednjih nekoliko utakmica sve srušilo kao kula od karata, a što je najgore, deluje da će problemi za Sparse biti sve dublji i dublji.

Glavna zvezda ekipe, Hari Kejn, delovao je potpuno nezainteresovano i bespomoćno u gotovo svakoj utakmici koju je odigrao u PL. Sigurno da je sukob interesa oko eventualnog prelaska u Siti ostavio traga na nastupe Engleza, a zbog toga najviše stradaju rezultati i sam Nuno, koji ne izgleda kao da može da pronađe neko adekvatno rešenje za trenutnu situaciju.

Spekuliše i debatuje po društvenim mrežama oko samog poimanja fudbala kao igre i vizije koju portugalski stručnjak ima, te su brojni navijači Totenhema usaglašeni da ovo sve mnogo podseća na period kada je Žoze Murinjo bio trener. Defanzivan pristup, čekanje greške protivnika i potpuno zatvaranje i čuvanje minimalne prednosti, ukoliko se do iste i dođe. Kristal Palas, Čelsi i Arsenal su redom, u razmaku od samo nekoliko dana, očitali ozbiljne bukvice Portugalcu i njegovim momcima. Bili su to baš ubedljivi porazi, možda čak i više zbog samih dešavanja na terenu nego rezultatski. Koncept koji je NES doneo iz Vulvsa očigledno neće “piti vodu” na duge staže u engleskoj prestonici, stoga, ukoliko želi da zadrži svoj posao, šef stručnog štaba Sparsa će morati da promeni mnogo toga u igri svoje ekipe. Da li je sposoban za tako nešto? Da li ima odgovarajući igrački kadar za to?

TOTENHEM – ASTON VILA 1 (2.20)

Totenhem u četvrtak dočekuje slovensku Muru na svom stadionu, a zatim slede mečevi sa Aston Vilom kod kuće i Njukaslom u gostima, što će svakako biti “must win” situacije za “Pevce”. U suprotnom, NES bi ubrzo mogao da spakuje svoje kofere i napusti klub.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here