Da li Rafa drži Evertonovu svlačionicu pod kontrolom?

0
887
foto: twitter/@Everton

Pobedile su “karamele” juče na gostovanju na Ameks Stadionu. Ipak, navijače ovog puta neće morati da brine rezultat i igra jer je to bila pozitivna stvar na utakmici. Ono što ih može brinuti jeste svakako nervoza Ričarlisona tokom čitave utakmice.

To se najbolje moglo videti kada je Koleman izborio penal za svoju ekipu a Brazilac je brže bolje prigrabio loptu. Dominik Kalvert Luin je samo nedelju dana ranije uspešno izveo penal protiv Lidsa i bilo je sasvim očekivano da on bude ponovo izvođač. Međutim, Ričarlison nije puštao loptu. Smirivali su ga Tauzed i Koleman, zatim je došao i Alan kao sunarodnik da pomogne. Na kraju, sve se dobro završilo, Brazilac je dao engleskom napadaču loptu a ovaj je bio precizan i postavio konačnih 2-0.

VULVERHEMPTON – MANČESTER JUNAJTED ki 2 (1.87)

Naravno da je bilo pitanja na konferenciji vezanih za sukob saigrača, na šta je Benitez smirivao strasti.

Pričao sam sa obojicom pre meča. Rekao sam im ako imamo dva penala na meču prvi izvodi Dominik, drugi Ričarlison. On želi da postiže golove i to je sasvim normalno, ali srećan sam što je Kalvert Luin dao gol i što smo pobedili izjavio je Rafa.

Pari Sen Žermen se pominjao kao sledeća Ričarlisonova destinacija. Navodi se kako u Parizu misle da je Brazilac savršena zamena u slučaju odlaska Kilijana Mbapea. Benitez je u petak izjavio kako veruje da će njegov igrač ostati u klubu i da je 99.9 posto uveren u to.

Na pitanje da li smatra da će Ričarlisonov bes praviti problem u budućnosti, Rafa je rekao kako ne veruje da će to biti slučaj.

Mislim da ne. Ja to vidim kao pozitivnu stvar. Pokušava da se takmiči. Igrao je na Kopa Americi pa zatim na Olimpijskim igrama, nije imao nikakav odmor i već se vratio kako bi pomogao ekipi. Veoma sam srećan sa njim. Nadam se da ćemo na nekoj narednoj utakmici imati dva penala, kako bi on mogao da izvede taj drugi – rekao je Benitez.

Videćemo hoće li piti vodu ova taktika Evertonovog trenera. Nije toliko čest slučaj da jedna ekipa dobije dva penala na utakmici. Everton je dva jedanaesterca poslednji put imao u decembru 2017. godine. Tada su na Gudisonu pobedili Svonsi rezultatom 3-1 a Runi je šutirao oba penala od kojih je jedan promašio a drugi pogodio.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here