Da li ćeš raditi ovo ili ono? Molim? Imam još tri godine na Enfildu!

0
671
Foto: www.liverpoolfc.com

Jirgen Klop je možda jedan od menadžera kome se najčešće postavlja pitanje šta će raditi nakon Liverpula. Nagađanju su razna a najčešće se spominje reprezentacija Nemačke kao sledeći korak.

VOTFORD – LIVERPUL 2&0-4 (1.70)

Ipak, trenutno, Nemac je fokusiran samo na Liverpul i kako on kaže spreman je da da sve od sebe u poslednje tri godine na Enfildu. Često je bilo pretpostavki da nakon isteka ugovora, Klop neće staviti potpis na novi i da će napustiti Englesku.

Mislim da sam trener koji najčeće dobija pitanja vezana za nastavak moje karijere. “Da li ćeš raditi ovo? Da li ćeš trenirati Nemačku? Ili ćeš ipak raditi ovo?” Molim? Ja imam još tri godine u Liverpulu! To je dugačak period, veoma dugačak u svetu fudbala. Trenutno me ne zanima šta će biti nakon Liverpula. Pun sam energije i spreman sam da dam sve od sebe pa ćemo videti gde ćemo završiti – rekao je Klop.

Nakon toga mu je postavljeno zanimljivo pitanje. Kog bivšeg igrača bi voleo da trenira? Jirgen nije puno razmišljao i odmah dao odgovor u vidu Stivena Džerarda.

To je lako. Stivi. Kada smo bili u Sidneju pre par godina, nismo imali dovoljno igrača nakon završetka sezone te smo pozvali Stiva Mekmanamana, Danijela Agera, Džejmija Karagera i Stivena Džerarda. Da budem iskren, gledao sam Liverpul i pre toga, ali uprkos svojim godinama svi su bili baš dobri. Ali Stivi, kakav je to igrač i dalje bio tada. Mislim da je bio penzionisan, ali je imao ulogu kao trener u akademiji. Stiven i ja zajedno, on na terenu i ja na klupi, mislim da bi to bilo sjajno. Pre šest godina, odgovor bi bio možda drugačiji. Sada ga znam kao osobu i igrača, tako da je izbor poprilično lak – izjavio je trener Liverpula.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here