Da li će večeras biti prekinuta tradicija duga pola veka?

0
1373
den stadion
Photo: millwallfc.co.uk

Arsenal je u nedelju pobedio na Old Trafordu posle 14 godina i prekinuo neugodnu tradiciju gostovanja ljutom rivalu. Istom ishodu nadaju se i u Milvolu pred put u Norič.

Post Milvola na Kerou Roudu veoma je dug. Skoro četiri puta duži od Arsenalovog. Agonija gostovanja Milvola u Istočnoj Angliji traje više od pola veka!

Pune 52 godine prošle su od kada je Milvol poslednji put pobedio Norič Siti na Kerou Roudu. Konkretno, 52 godine i jedan dan. Juče je bila godišnjica tog trijumfa. 2. novembra 1968. godine Milvol je u tadašnjoj Drugoj diviziji pobedio Norič kao gost sa 0:3. Pobedili su kasnije tokom sezone i na svom terenu i upisali duplu pobedu, ali od tada više nisu okusili slast tri boda sa istoka Engleske.


Norwich City – Millwall 2 – Tradicija se prekida?


Mnogo toga se promenilo u poslednje 52 godine i u engleskom fudbalu i svetu, ali ne i ova tradicija. Milvol je od tada 21 gostovao Noriču i upisali su 15 poraza i 6 remija.

Pre večerašnjeg duela na tabeli ih razdvajaju dva poena i tri pozicije. Norič je na Kerou Roudu poražen od Derbija, dok je Milvol na gostovanjima već upisao tri pobede.

Da li će tradicija biti prekinuta večeras?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here