Da li bi Čelsiju mogao da se ponovi slučaj zvani Romelu Lukaku!?

0
1019
Foto: www.chelseafc.com

“Plavci” su odradili odličan prelazni rok i Abramovičeva družina je ponovo zaokupirala pažnju svih medija na Ostrvu, ali se još uvek nekako diskretno i “ispod radara” provlači činjenica da su svoje najskuplje pojačanje olako pustili iz kluba pre samo sedam godina, da bi ga sada doveli za ogromnu svotu novca. Da li bi Čelsiju moglo da se ponovi tako nešto?

Nekoliko igrača koji su do pre godinu dana (ili manje) bili pod ugovorom na Stamford Bridžu, pušteni da se oprobaju u drugom klubovima širom Evrope, pre svega zbog toga što nisu mogli da se izbore za svoje mesto u startnih 11. Pritom, za pojedince već i postoji potencijalna otkupna klauzula za povratak u “plavi deo” Londona, a ona je mnogo veća nego svota koju je klub dobio za te igrače. Na koga se konkretno misli?

Temi Ejbraham

Fudbaler koji je trenutno u italijanskoj Romi, s obzirom na to da u Tuhelovom timu nije bilo mesta za njega. Dvadesettrogodišnjak se odlično snalazi u Rimu i bio je velika želja Žozea Murinja, a takozvana povratna otkupna klauzula za Engleza, koju Čelsi može da aktivira najranije 2023. godine, iznosi čak 68 miliona funti. Napomene radi, Ejbraham je u Italiju otišao za 34 miliona funti, dakle za duplo manji novac.

Foto: www.chelseafc.com

Tino Livramento

Osamnaestogodišnji desni bek je prošao čitavu omladinsku školu Čelsija, da bi od ove sezone postao redovan starter u ekipi Sautemptona. “Sveci” su za njegove usluge izdvojili oko 5 miliona funti, a otkupna klauzula po kojoj bi ga “Plavci” mogli vratiti iznosi 25 miliona funti.

Foto: www.chelseafc.com

Tino Anjorin

Kod ovog momka je priča malo komplikovanija. Otišao je u Rusiju, konkretno na pozajmicu u Lokomotivu iz Moskve. Ruski klub ima pravo da otkupi usluge igrača za 17 miliona funti, ali je Čelsi, čak i u tom slučaju, obezbedio povratnu klauzulu koja bi iznosila oko 25 miliona funti, ukoliko bi se Anjorin kao zvanični igrač Lokomotive vratio na Stamford Bridž.

Foto: www.chelseafc.com

Suma sumarum, reklo bi se da su se iz uprave kluba pobrinuli, koliko toliko, da im se ponovi toliki “jaz” i kiks kao kod slučaja sa Romeluom Lukakuom.

ČELSI – ASTON VILA 1-1 (1.84)

Naravno, vredi napomenuti i igrače koji se nisu vratili u Čelsi nakon neke od epizoda po evropskim ligama, a tu se pre svega misli na Nejtana Akea, Natanijela Čalobu, Žeremija Bogu i Bertana Traorea.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here