Bukajo Saka se nalazi na radaru dva velika kluba

0
793
Foto: www.arsenal.com

Fudbaler Arsenala, Bukajo Saka, svakako je jedan od najtraženijih igrača u poslednjih nekoliko meseci, a spekulacije o njegovom eventualnom odlasku sa Emirata i konstantna nagađanja u kojem klubu bi mogao da završi nikako da prestanu.

Pre samo nekoliko dana se pojavila informacija kako su se dva kluba ipak izdvojila kao prvi kandidati za potpis dvadesetogodišnjaka, a reč je o Juventusu i Atletiko Madridu.

Alegri i Simeone ne kriju želju za dovođenjem ovog mladog i perspektivnog fudbalera, a faktor koji ih dodatno ohrabruje jeste da je iz tabora “Tobdžija” navodno stigla povratna informacija i cena ispod koje ne bi pustili Saku – ona iznosi mršavih i, zaista bih morao da upotrebim ovu reč, iako je pomalo paradoksalno ali, smešnih 43 miliona funti. Pogotovo ukoliko uzmemo u obzir do kojih razmera je otišlo svetsko fudbalsko tržište.

Činjenica je da Englez nije najbolje započeo sezonu, kao i između ostalog kompletna ekipa na čelu sa Mikelom Artetom, ali ukoliko je Arsenal spreman da se zbog gore navedene cifre odrekne, pa verovatno jednog od najperspektivnih igrača u Evropi trenutno, onda je definitivno svima jasno u kakvoj se situaciji nalazi klub, te da konkretne ideje i plana za duže staze zapravo i nema. Navodio je Arteta u više navrata kako se klub okreće mladim igračima, između ostalog svako pojačanje “Tobdžija” ovog letnjeg prelaznog roka je i predstavljalo svojevrsni prototip te ideje i pravca, međutim, sada se postavljaju i u prvi plan izlaze neka nova pitanja.

ARSENAL – VIMBLDON UG5+ (3.35)

Da li se zaista Arsenalova ideologija zasniva na postepenoj reformi tima i angažovanju mladih i perspektivnih fudbalera, koji bi u narednih nekoliko godina mogli (čitaj morali) da predstavljaju okosnicu ekipe? Mislim da ćemo uskoro dobiti odgovor na to pitanje, odgovor koji je usko povezan sa sudbinom Bukaja Sake, čijom bi prodajom za nisku svotu novca klub po ko zna koji put pokazio svoje principe i obećanja. Da li Arsenal može da zadrži svog ključnog čoveka?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here