Brzinski prolazak kroz statistiku Lige 2, ko je najviše šansi kreirao, a ko najviše igrača predriblao?

0
2225
Foto: www.efl.com

Interesantan i dinamičan fudbal se igra u nižim engleskim ligama od početka sezone, u Ligi 1 su na čelu Sanderlend i Akrington, dok su u četvrtom rangu takmičenja najbolje plasirani Herogejt i Forest Grin. Zaustavićemo se kod Lige 2 i osvrnuti na to ko je od timova, a ko od igrača, kreirao najviše šansi u dosadašnjem delu sezone, a bacićemo pogled i na “xG” ekipa.

Ročdejl je ekipa sa najviše kreiranih šansi u proteklim mečevima – čak 42. Odma iza njih su momci iz Bredforda (41), a zatim slede Lejton Orijent (37) i Salford (35). Mensfild (34) i Svindon (33) su peti, odnosno šesti na listi, a nakon njih slede upravo Harogejt (33) i Forest Grin (32). Poređenja radi, Ročdejl je na 10. mestu na tabeli.

Što se tiče samih fudbalera pojedinačno, najuspešniji u kreiranju šansi su Stiven Meklaflin iz Mensfilda sa čak 12, odnosno Kalum Kouk iz Bredforda sa 10 stvorenih prilika. Najuspešniji dribler je Dejvid Adžiboj (Saton Junajted) sa čak 26 uspešnih driblinga.

Foto: worthingfc.com

Najveći xG imaju Harogejt i Mensfild sa po 1.49 očekivanih pogodaka po meču (Harogejt je 1. a Mansfild čak 15. na tabeli), dok su u ovom segmentu najgori momci iz Skantorpa (0.66).

ARSENAL – NORIČ GG (1.83)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here