Kuva se pred derbi, Evat bocnuo rivala: Salford je u granicama seleri kepa? Možda u Čempionšipu

0
1114
ian evat
Photo: Twitter/OfficialBWFC

Dva lokalna rivala, koja razdvaja samo 10-ak milja, sastaju se večeras po prvi put u istoriji.

Bolton Vonderers i Salford Siti. Dve potpuno različite priče i dva potpuno različita puta. Bolton je od Premijer lige i učešća u Evropi “propao” do Lige 2. Sa druge strane, Salford Siti se, uz pomoć bogatih investitora u vidu Pitera Lima i klase ’92, od amaterskih liga dokopao Lige 2. I nema nameru da se tu dugo zadrži.   

I jedni i drugi su mnogo ulagali ovog leta. Za Salford je to uobičajeno godinama unazad, dok je Bolton želeo da uradi kompletnu rekonstrukciju tima i pokuša u prvoj sezoni da se ekspresno vrati u Ligu 1. Odakle su prošle godine ispali.


Bolton – Salford 2 – Domaćin je u problemima, a gost odličan


Ono što ih je limitiralo, kada je trošenje u pitanju, je seleri kep, koji je ovog leta uveden u Ligi 1 i Ligi 2 zbog situaciji oko korona virusa. U četvrtom rangu on iznosi 1,5 miliona funti. Ipak, i Bolton i Salford potpisali su neka veoma poznata imena i pored ograničenog budžeta.

Ian Henderson, Džordan Tarbul, Tom Klark, Džejson Lou… samo su neka pojačanja koja su došla u Salford, dok je Bolton doveo Entonija Šarčevića i Iona Dojla, dva vrhunska igrača za Ligu 2.

U razgovoru sa novinarima menadžer Boltona Ian Evat “bocnuo” je svog večerašnjeg rivala. Na pitanje da li je Salford u granicama seleri kepa, Evat je odgovorio:

Kog? Onog u Čempionšipu?

Mnogo su ulagali, ali na tabeli su daleko od vrha. Salford je deseti, Bolton još slabiji, dvadeseti.

Zbog lošeg starta Salford je otpustio Grema Aleksandra i doveo Ričija Velensa iz Svindona. Velens večeras debituje na klupi. Doduše, imaju utakmicu manje, pa sa njom mogu znatno napredovati na tabeli, ali zaostatak od čak devet poena za vodećim Njuportom nije ono što su u klubu želeli pred start sezone. Sa druge strane, Bolton je još gori. Samo dve pobede posle 11 utakmica, čak 17 primljenih golova, i reklo bi se da je Evat svakim novim kiksom sve bliži otkazu.

Photo: Twitter/SalfordCityFC

Njegov tim bi večeras mogao biti znatno oslabljen. Ion Dojl, Entoni Šarčević i Geting Džons su pod velikim znakom pitanja. Najveće šanse da zaigra ima samo drugi.

Gosti su večeras favoriti, a utakmica je uživo na televiziji.

Photo: Screenshot

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here