Loš Bolton i još gori Ion Dojl

0
614
ion dojl
Photo: Twitter/OfficialBWFC

Prošlogodišnji najbolji strelac Lige 2, ove sezone ne može da se sastavi u dresu Boltona.

U dresu Svindona prošle sezone Ion Dojl je na 34 utakmice postigao neverovatna 24 gola. Još treba dodati da je prvenstvo prekinuto u martu. Verovatno bi taj učinak bio još bolji. Tačnije, nije sve 34 utakmica odigrao za Svindon, nekoliko je upisao i u dresu Bredforda, ali nije postigao nijedan gol za njih, što dodatno popravlja prosek golova za Svindon.

Ovog leta došao je u Bolton kod Iana Evata, bivšeg saigrača iz Česterfilda. Očekivalo se da donese efikasnost i golove i povede Bolton kad promociji. Međutim, posle šest utakmica o njega ništa nismo videli.

Ion Dojl je odigrao skoro svaki minut u prvih šest meča i postigao je samo jedan gol – u četvrtom kolu protiv Herogejta. Ono što je poražavajuće je da je u tih šest utakmica samo tri puta šutirao u okvir gola.

Mnogi kritikuju Iana Evata i njegov loš stil igre. Bolton je izgubio od Oldama sa samo tri šuta na gol, pre toga protiv Grimzbija nisu imali nijedan jedini šut kad protivničkom golu, a ni u ranijim mečevima protiv Njuporta, Kolčestera i Forest Grina statistika nije bila ništa bolja. Najviše udarca u gol protivnika imali su u pobedi protiv Herogejta – 4!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here