Igre na strani – košmar za Blekpul

0
740
blekpul
Photo: Twitter/BlackpoolFC

Mandarine su ušle sa velikim ambicijama u ovu sezonu. Dobra pojačanja u svim linijama i pritisak nad Nilom Kričlijem da to lepo uklopi i uvede u Čempionšip. Blekpul je pred start sezone bio jedan od favorita za top 6 plasman u Ligi 1, ali na terenu to nije krenulo dobro.

Posle tri kola Blekpul ima jednu pobedu i dva poraza. Pored toga eliminisani su i iz Liga kupa od Stouka.

Oba poraza u prvenstvu, kao i ispadanje iz Liga kupa, ostvareni su na strani, van Blumfil Rouda. Blekpul je katastrofalan na gostovanjima u poslednjih godinu i po dana i to je jedan od glavnih razloga lošeg plasmana prošle i slabog početka ove sezone.

Od marta 2019. godine Blekpul je samo dva puta pobedio na strani, oba puta na startu prošle sezone u avgustu i septembru. Poslednja tri boda koja su doneli sa gostovanja bila su 17. septembra 2019. protiv Donkastera gde su slavili sa 0:1. Više od godinu dana bez pobede. Od tada odigrali su 15 utakmica na gostovanju i ostvarili NULA pobeda!

Ukoliko žele borbu za sam vrh i promociju u Čempionšip, taj problem mora biti pod hitno rešen. Naredno gostovanje je pravi izazov – Stadion svetlosti i Sanderlend. Nakon njih sledi Gresti Roud i Kru Aleksandra. Nova dva poraza na tim mečevima bili bi veliki problem već u ovoj ranoj fazi sezone.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here