Biti Ole Gunar Solskjer

0
2710
Foto: Twitter/@ManUtd

Mačke su mala maca za Solšu, kako je uspeo opet? Ovo što mu se danas, ponovo desilo, neverovatno, ali jeste definicija Solskjera i njegovog Junajteda – kada niko ne očekuje urade nešto poput pobede nad Totenhemom u Londonu rezultatom 3:0, nakon što im je Liverpul prethodno “utrpao” pet komada na “Tetru snova”.

Ole Gunar Solskjer je pred otkazom, taj potpis stavio je Jirgen Klop prošlog vikenda, ali je Norvežanin pokazao da su mačke male mace za njega – opet je nekako preživeo i pobedio u važnom meču.

Prvo, nije bilo nimalo lako pobediti čak i ovakav Totenhem u gostima nakon petarde od Liverpula i kako je Solša rekao “najgoreg trenutka na klupi Junajteda”.

U tim trenucima gotovo je nemoguće podići ekipu. Kada Ronaldo maše rukama i imitira Solskjera, kada Grinvud i Bruno zastaju i čekaju ostale da potrče umesto njih. Junajted je delovao, i dalje deluje kao banda sebičnih pojedinaca kojima treba vođa, ali…

Solskjer je danas pobedio i preživeo. I deluje da je u tome najbolji. Možda ima neke italijanske korene? Nekako je pre utisak da je on “katenaćo” lik, koji ume da ide na 0:0 i da potom pobedi na frku, bez dominacije i lepršave igre, čak i sa ekipom koja ne poseduje karakteristike za takav fudbal.

ASTON VILA – VEST HEM GG (1,62)

Solskjer će ostati trener i protiv Atalante, sada igra od utakmice do utakmice i to je najgori trenutak za svakog trenera, pitajte Ronalda Kumana. Norvežanin iz dana u dan ima sve manje poverenja, javnosti, uprave, pa i svojih igrača. I zato je ovo velika pobeda.

S druge strane, ne smemo da ne zapazimo da je imao i sreće, jer – ko je bolji “veliki” protivnik u ovom trenutku osim najgoreg Totenhema u ovoj deceniji?

Nuno Espirito Santo danas je prestigao Solskjera u trci za sledeći otkaz u Premijer ligi. Totenhem je verovatno jedina velika ekipa koja je u većem problemu od Junajteda. Nakon 0:5 u derbiju sa Liverpulom, kada je Solskjer na konopcima, Junajted je bio idealan za pobedu i povratak na velika vrata, ili ipak nije?

Navijači su nezadovoljni napuštali stadion nekoliko minuta pre kraja meča. Nuno je gledao bezidejno i ne deluje da može da nešto promeni.

Definicija današnjeg susreta možda je – duel dva trenera nedostojni svojih igrača u timu u kojoj je pobedio onaj koji ima, ipak, mnogo bolje pojedince, zar ne? I da, Solša je uspeo istu stvar opet, preživeo je.

I glavno pitanje za navijače Junajteda, da li su zadovoljni posle ove pobede i mogu da kažu da je to to?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here