Bez izgovora ove sezone – Samo trofeji su opcija!

0
727
Foto: Twitter/@ManUtd

Spuštena je zavesa na jednu veoma uspešnu letnju pijacu kada je u pitanju Mančester Junajted. Ekipa sa Old Traforda dovela je skoro sva pojačanja koja su imali na umu pa čak i neka koja nisu bila baš planirana. Da, naravno govorimo o Kristijanu Ronaldu.

CR7 se vratio na mesto gde se predstavio Evropi na najvećoj sceni. Iako je već u poznim godinama, to se za njega ne može reći. Mnogi bi sa 36 završavali karijere ili igrali u MLS, Kini ili Japanu. Ne i Kristijano. Portugalac je došao u nezvanično najjaču ligu sveta kako bi osvajao trofeje naravno.

MANČESTER JUNAJTED – NJUKASL ID2+ (2.85)

Upravo trofeji su nešto što je manjkalo na Old Trafordu poslednjih godina. Od kako je na mesto menadžera došao Ole Gunar Solskjer, Junajted je imao prilika za trofej, nije da nije. Bili su blizu trofeja Lige Evrope i prošle i pretprošle sezone. Ipak falilo je to nešto u bitnim utakmicama. Mnogi bi rekli nedostatak iskustva norveškog trenera je nešto što donosi prevagu na stranu protivničkih ekipa, što je vrlo verovatno i istina.

Ipak, ove sezone, nema izgovora. Ole ima ekipu kakvu neki menadžeri mogu samo da sanjaju. Neverovatno dugačku klupu, više opcija na skoro svim pozicijama i na kraju, ono što bi trebalo da donosi prevagu na Solskjerovu stranu, Kristijano Ronalod. Čovek koji je rođeni pobednik i kog prate trofeji preko 15 godina.

Stoga, pred Oleom i ekipom je zadatak. Zadatak koji svi navijači „crvenih đavola“ imaju fiksiran u glavi. To je trofej. Premijer liga, Liga šampiona, Liga Evrope, FA kup… Bilo šta. Naravno svi bi želeli da to bude ligaški trofej ili onaj koji pripada šampionu Evrope. Međutim, mišljenja sam da su navijači sa Old Traforda željni uspeha da bi se zadovoljili i Ligom Evrope ili FA kupom za početak.

Znam da će me napasti navijači napasti kako oni ciljaju samo na najveće trofeje i da ih ne interesuju neka bezvezna takmičenja. Verovatno je i Ronalda briga za Ligu Evrope. Ali, ljudi, FA up je najstarije takmičenje u Engleskoj. Možda je izgubilo delić svoje draži vremenom, ipak, treba smatrati velikim uspehom osvojiti taj trofej.

Malo sam skrenuo sa teme možda pred kraj, ali je poenta ovoga prosta. Ole i uprava nemaju prava na izgovore ove sezone. Trofeju su kako bi Englezi rekli „must have“ sada. U slučaju da smatrate da nije tako. Pogledajte startnu postavu Junajteda i opcije koje Ole ima na klupi. Recite, mislite li vi da ovaj tim nije dovoljan za trofej(e)?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here