Besmislen zahtev – Van Dajk + Firmino + Mane = Salah?!

0
4568
foto: twitter/@LFC

Mohamed Salah nema ništa protiv ostanka u Liverpulu, ali ima svoje i to ne baš jeftine zahteve.

Engleski mediji otkrivaju da je Salah zatražio da postane ubedljivo najplaćeniji igrač na Enfildu sa nedeljnom platom od 500.000 funti, što je čak dva i po puta više nego što trenutno zarađuje.

Salah je jedan od najboljih transfera Liverpula, stigao je iz Rome za samo 40 miliona evra, do sada je postigao 97 golova na 148 utakmica, dva puta je bio “Zlatna kopačka” Premijer lige, osvojio je LŠ i PL i definitivno je najbolji igrač ekipe u protekle četiri godine.

Engleski mediji takođe pišu da američki vlasnici neće pristati na ove Salahove uslove, jer bi to u potpunosti narušilo hijerarhiju na platnom spisku. Poređenja radi, Virdžil van Dajk je u novom ugovoru koji je nedavno potpisao dobio platu od 220.000 funti nedeljno i tako je postao najplaćeniji. Slede Salah i Tijago Alkantara sa po 200.000, dok TAA i Roberto Firmino imaju po 180.000. Važno je napomenuti da Sadio Mane u ovom trenutku zarađuje “samo” 100.000 funti nedeljno, ali i on takođe treba da potpiše novi, poboljšani ugovor. Računica po Salahovim navodnim zahtevima kaže da Egipćanin traži da ima platu kao Van Dajk, Firmino i Mane zajedno?!

LIDS – LIVERPUL 2&G2+ (1,96)

Očigledno je da bi suma od 500.000 funti nedeljno potpuno poremetila finansijski koncept, ali i napravila ogromnu razliku među igračima, što nikada ne donosi pozitivne stvari unutar svlačionice.

Salahov ugovor ističe 2023. godine i ukoliko se ne dogovori sa upravom oko uslova, Liverpul će biti primoran da ga proda narednog leta kako bi iskoristio poslednju šansu da zaradi na njegovom obeštećenju.

Međutim, sve ove informacije treba uzeti sa rezervom i sačekati da dođe do zvanične ponude i konačnih pregovora Salahovih predstavnika i uprave Liverpula.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here