Barnsli čeka domaću pobedu preko 30 godina

0
648
valerien ismael
Photo: Twitter/BarnsleyFC

Bornmut putuje u Jorkšir u nameri da nastavi dugogodišnju tradiciju.

Barnsli i Bornmut nisu odigrali mnogo međusobnih duela u poslednjih nekoliko godina. Poslednji put sastali su se u sezoni 2013/14, kada je oba duela dobio Bornmut. Pre toga, još davne 2006.

Tokom 70-ih i 80-ih godina Barnsli je dominirao u duelima sa Bornmutom, ali je od tada promenjena situacija. Kao što je rečeno, nisu mnogo igrali, samo 11 puta, a Barnsli nijednom nije slavio kod kuće.

Konkretno, tim iz Jorkšira poslednji put je dobio Trešnjice na svom Oukvelu još 1988. godine u tadašnjoj Drugoj diviziji. Pune 32 su prošle od tada.


Barnsley – Bournemouth 2 – Ne prekida se tradicija!


Bornmut i u današnji duel ulazi kao veliki favorit. Džejson Tindal je na najbolji mogući način nasledio Edija Haua i sa Bornmutom može da sanja ekspresni povratak u Premijer ligu. Tindal večeras sa najjačim oružjem napada rivala. Džunior Stanislas je postigao četiri gola na poslednje tri utakmice, Dominik Solanke tri u poslednje četiri. Navala je raspucana.

Tindal se nada da će njegovi momci popraviti igru, jer su vezali dva meča bez pobede.

Znamo da moramo da odemo u Barnsli i da odigramo mnogo bolje. Osećam da smo spremi to da uradimo.

Najveće brige gostiju su Arnaut Đanuma, koji je propustio poslednje dve utakmice, kao i Džošua King, koji je bio van terena zbog korona virusa. Postoji mogućnost da obojica nastupe večeras.

Barnsli je znatno popravio igre dolaskom Valeriena Ismaila. Od dolaska Francuza, Barnsli je upisao pet pobeda i tri poraza i prišli su sredini tabele.

Photo: Screenshot

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here