Auf Wiedersehen? Klop suptilno otkrio planove za budućnost

0
845
Foto: www.liverpoolfc.com

Trener Liverpula, Jirgen Klop je nakon utakmice sa Barnlijem možda sasvim slučajno otkrio svoje planove za budućnost. Nemac ima još tri godine ugovora na Enfildu i u koliko ne dođe do obnavljanja istog, veruje se da bi ga nakon toga mogli videti na klupi reprezentacije Nemačke.

Klop je već bio dovođen u vezu sa klupom “pancera” u martu kada se saznalo da Joakim Lev napušta tu poziciju nakon Evropskog prvenstva. Ipak, umesto Leva kao selektor došao je bivši trener Bajerna, Hansi Flik.

LIVERPUL – ČELSI GG (1.81)

Jirgen je za vikend govorio za nemačke medije i izjavio kako će nakon ugovora sa Liverpulom prvo ići na odmor, naravno u slučaju da ne produži ugovor.

Ako je 2024. godina kraj za mene u Liverpulu, prvo što sledi je godinu dana odmora – izjavio je Klop pa dao i odgovor na pitanje za mesto selektora Nemačke.

Hansi ima ugovor do 2025. ako se ne varam. Kada on istekne tek onda postoji šansa za mene. Nema potrebe da me bilo ko zove godinu dana ranije – izjavio je Nemac.

On je u Liverpul stigao 2015. godine i slobodno se može reći da je podigao klub nekoliko nivou u odnosu na ono što je zatekao. Doneo je “redsima” toliko čekanu Premijer ligu nakon 30 godina a godinu dana ranije je osvojio i Ligu šampiona. Kao trener Borusije Dortmund osvajao je ligu 2011. i 2012. godine i igrao finale Lige šampiona 2013.

Nije ni čudo što ga je čitava nacija želela na klupi reprezentacije. Ostaje da vidimo da li će se sve kockice složiti kako bi Klopa videli na klupi Nemačke 2025. godine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here