Arteta i “trust the process”, idu li ta dva jedno sa drugim?

0
343
Foto: www.arsenal.com

Još uvek se nisu kompletirali utisci sa jučerašnjeg meča između Arsenala i Čelsija, a Mikel Arteta je po završetku utakmice zamolio javnost da ima strpljenja za njegov “projekat” i viziju koju želi da ostvari u klubu. Da li je Arteta sposoban da uradi tako nešto i da li će, ono još važnije pitanje, imati podršku navijača, a ponajviše uprave i rukovodećih u klubu?

MANČESTER SITI – ARSENAL 1-1&3-6 (2.28)

Zvižduci sa tribina su bili sve glasniji što se utakmica više približavala poslednjem zvižduku, a teret koji trenutno šef stručnog štaba Arsenala nosi na svojim leđima, teško da je uporediv sa bilo čim. Stpljenje koje zahteva trenutno se nalazi na “staklenim” nogama.
Da stvar bude još gora, sledeći meč ekipa gostuje na Etihadu, aktuelnom prvaku Engleske, te se nekako čini da će stvari pre krenuti još više ka “dnu”, nego što će uslediti neki uspon i bolji period za sve u klubu. U aktuelnom prelaznom roku Arsenal je tim broj jedan po potrošenom novcu, ali ako bismo uzeli u obzir ono što su Tobdžije dobile za uloženi novac, deluje da su grdno pogrešili, barem za sada.

Arsenal posle reprezentativne pauze očekuju dva “lakša” meča na papiru, prvo na Emirate dolazi Norič, a zatim sledi gostovanje Barnliju. Gotovo je izvesno da će od te dve utakmice zavisiti dalja budućnost Mikela Artete u klubu. Ukoliko bude dođe do nekih iznenađujućih i negativnih ishoda, čini se da bi “Arteta out” moglo da postane realnost. Ipak, čak i sa svih šest bodova iz te dve utakmice (pod pretpostavkom da će Siti odraditi svoj posao), da li će to biti dovoljno naznaka za nešto bolje što će uslediti?
Koliko još strpljenja zahteva Arteta?

Foto: www.arsenal.com

I za kraj, ponovo da citiramo naslov ovog teksta i pitamo sve vas koji se izjašnjavate kao simpatizeri Arsenala – verujete li u proces?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here