Arteta ljut zbog crvenog kartona Granitu Džaki, javnost podeljenog mišljenja

0
802
Foto: www.arsenal.com

Arsenal je izgubio sa ubedljivih 5:0 u utakmici koja je otvorila treće kolo PL, a “sporni” detalj dogodio se u 35. minutu susreta, kada je Džaka zbog klizećeg starta zaradio direktan crveni karton, što je još više doprinelo tome da Građani propisno obrukaju Tobdžije.

Mišljenje javnosti na Ostrvu je poprilično podeljeno, neki misle da je Švajcarac opravdano pocrveneo, dok drugi kažu da ovakav start nikada ne bi smeo da dovede do isključenja.

ARSENAL – NORIČ 1 (1.47)

Na celokupnu situaciju se osvrnuo i šef stručnog štaba Arsenala, Mikel Arteta.

Ljut sam zbog posledica koje je isključenje prouzrokovalo našem timu. Moram da kažem kako su, u našim utakmicama, sudijske odluke i kriterijumi poprilično “tanki” i neubedljivi, tako je bilo u prva dva kola koja smo odigrali i danas se apsolutno ništa nije promenilo. Zaista sam razočaran epilogom današnje utakmice, a kada se na to doda da smo i prethodne dve izgubili, to baš nikako ne olakšava posao, zar ne? Zahvaljujem se svim navijačima koji su nas bodrili i dugujem im duboko izvinjenje što trenutno nismo u mogućnosti da im pružimo adekvatan rezultat i usrećimo ih, radimo na tome da se taj problem otkloni – rekao je Mikel.

Upitan da li se oseća kao pravi čovek za klupu Arsenala, Španac je odgovorio: – Da, osećam se. Da nije tako, odavno bih napustio klub – kratko i jasno.

Arsenal posle reprezentativne pauze dočekuje Norič na Emiratima, što se čini kao prava prilika da Tobdžije konačno osvoje i prvi bod u novoj sezoni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here