Arteta krade Klopovu želju, Arsenal na pragu idealne zimske kupovine?

0
6181
mikel arteta
Foto: Twitter/@Arsenal

Arsenal namerava da se pojača u zimskom prelaznom roku, a danas je stigla zanimljiva informacija da će Mikel Arteta krenuti po potpis Renata Sančeza.

Arsenal bi mogao da ga dovede već u januaru, što je idealan tajming pošto Tomas Parti i Mohamed Elneni putuju na Kup afričkih nacija.

Renato Sančez se letos povezivao sa Liverpulom, koji je tražio zamenu za Đinija Vajnalduma, ali je Lil postavio ogromno obeštećenje.

Situacija će u 2022. godini biti drugačija, jer Renato ima ugovor do leta 2023. godine i neće biti u dobroj poziciji da pregovara.

LIVERPUL – ARSENAL 1&0-3 (2,60)

Francuski mediji tvrde da je Arsenal već uspostavio kontakte sa Renatovim agentom, Žoržom Mendešom koji na sve načine želi da odvede Sančeza u neki atraktivniji klub.

Renato je letos nakon EP bio nadomak velikog transfera, ali je povreda kolena promenila planove. Čak je i predsednik Lila potvrdio da je sve bilo dogovoreno pre njegove povrede, a mnogi sumnjaju da je u pitanju bio baš Liverpul.

Inače, Sančez je svojevremeno došao kao mlada zvezda u Bajern Minhen, leta 2016. kada je imao tek 19 godina. Ipak, nije se naigrao pa je otišao na pozajmicu u Svonsi, da bi ga potom Lil otkupio od Bajerna leta 2019. za 20 miliona evra.

Renato je i dalje mlad, ima 24 godine i najbolji period karijere je tek pred njim.

Ako je tačno da bi ga Lil pustio za 30 milion evra, Arsenal bi mogao da dobije sjajno pojačanje u ključnom trenutku.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here