Arsenalova potraga za napadačima – Ko je bolji izbor od dvojice Engleza?

0
729
Foto: www.arsenal.com

Uprkos dobrim rezultatima Arsenala u poslednjih nekoliko utakmica, ne može se reći da klub briljira. Jedina perfektna utakmica bila je protiv Totenhema. “Tobdžije” su ukupno do sada postigle pet golova na sedam utakmica a upravo protiv “pevaca” došla su tri.

Evidentne su muke u napadu, ali verujem da će to izgledati malo bolje kako sezona bude odmicala. Ipak, na Emiratima ne sede skrštenih ruku. Već se razmišlja o sledećoj sezoni kada gotovo sigurno u klubu neće biti Aleksandr Lakazet.

ARSENAL – KRISTAL PALAS GG (2.02)

Ruku na srce, Francuz i sada slabo igra. Poziciju klasičnog napadača pokriva Obamejang, mada je dobro poznato kako se on bolje snalazi na levoj strani u napadu ali prinundno može pokriti trenutnu poziciju. Toga je svestan i Mikel Arteta, te je već dostavio imena koja bi želeo da vidi kako predvode njegov napad sledeće sezone.

U pitanju su dva Engleza. Prvi je Dominik Kalvert Luin. Napadač Evertona je imao sjajnu prošlu sezonu gde je postigao čak 16 golova. Kako bi pokazao da to nije slučajnost na samom startu ove je upisa tri na tri utakmice ali ga je povreda nakon toga odvojila od terena.

Drugo ime na Arsenalovom radaru je Oli Votkins. Po mom mišljenju i mnogo realnija opcija. Votkins je bio glavni napadač Vile do dolaska Ingsa. Iako obojica trenutno igraju u startnoj postavi, ne čini mi se da baš odgovaraju jedan drugom. U slučaju da se Din Smit odluči za formaciju sa jednim klasičnim napadačem, sva je prilika da Votkinsa vidimo na klupi. Sasvim je logično da to nijedan igrač ne želi, te se tu otvara šansa za Arsenal da dovede napdača koji je u prošloj sezoni imao 14 golova i pet asistencija.

Šta vi mislite “tobdžije”, koga biste radije videli u napadu na Emiratima?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here