Anegdota sa “malog fudbala” – Nani, Fergi i promašen penal

0
534
Foto: www.manutd.com

Verovatno smo napisali baš ovakav naslov jer generalno, priču koju je bivši igrač Mančester Junajteda, Nani, ispričao nedavno u podkastu (čiji je domaćin Rio Ferdinand), možete da čujete samo na terminima malog fudbala ili nekim nižim ligama. Možda neki od vas već znaju o čemu se radi, ali sasvim sigurno je ovo jedna od boljih anegdota koja je povezana sa legendarnim Ser Aleks Fergusonom.

Portugalac, koji je za Junajted odigrao preko 230 utakmica (od 2007. pa sve do 2014. godine) danas nastupa za Melburn Viktori, a prilikom gostovanja u podkastu se prisetio jedne čuvene priče koja datira još iz 2010. godine. U pitanju je bio okršaj “Crvenih đavola” sa ekipom Fulama, a sporna stvar u celoj priči bio je promašen penal. Šta se zapravo dogodilo?

Uh, Rio, sećaš li se one čuvene utakmice protiv Fulama? Počeo sam sa klupe, a onda me je menadžer (Ferguson) ubacio u igru, bilo je to pri rezultatu 1:0 za njih. Ušao sam i napravio razliku, uspeli smo da dođemo do nerešenog ishoda, u jednom momentu je bilo 2:2, a onda nam je dosuđen penal. Gigs je trebalo da ga izvede, ali sam ja uzeo loptu i prihvatio tu odgovornost. Naravno, promašio sam taj penal. Trebalo je da pobedimo taj meč 3:2, ali nismo. Otišao sam u svlačionicu i znao šta me čeka, a tamo je Ferguson vikao na Gigsa, konstantno ga je zapitkivao zašto mi je dozvolio da izvedem jedanesterac. Rajan je rekao da mi je on to dozvolio, a zatim se okrenuo prema meni, opsovao me i rekao da nikada više neću izvesti ni jedan penal – rekao je Nani.

Istu priču, ali sa malo više detalja, izneo je i 2020. godine. Nakon što ovo pročitate, sve će vam biti mnogo jasnije.

On (Ferguson) je bio moj komšija i često smo zajedno išli vozom do Londona. Porodica ga doveze do stanice, ali onda se vrate svi kući i nema nikoga da ga, po povratku, odveze nazad. Tako je jednom prilikom potražio nekoga ko živi blizu i ko bi mogao da ga poveze, a ja sam se, naravno, tu javio. Rekao sam “okej šefe, povešću vas ja”. Onda se dogodila ta utakmica protiv Fulama, promašen penal i sve ostalo. Kada smo se vraćali, u automobilu nije progovorio ni reč sa mnom. Bilo je to baš neprijatno iskustvo i jedna veoma duga vožnja do kuće – dodao je Portugalac.

Iako su kiksnuli na Kotidžu tog popodneva, četa Ser Aleks Fergusona uspela je da, na kraju sezone, podigne trofej namenjen prvaku Engleske.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here