“Alfa i omega” Stouk Sitija

0
1031
Foto: www.stokecityfc.com

Fudbalski klub Stouk Siti će na svom stadionu, večeras od 20 sati i 45 minuta, dočekati Vest Bromvič u derbi susretu 11. kola Čempionšipa. Momci Majkla O’Nila igraju veoma dobro i trenutno se nalaze na petoj poziciji sa 18 osvojenih bodova, ponajviše zbog svog glavnog i najuticajnijeg fudbalera – Marija Vrančića.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine predvodi napadačku liniju svog tima, a trenutno se nalazi na prvoj poziciji, u čitavoj ligi, po broju kreiranih prilika za svoje saigrače u minuti. Prema trenutnim statističkim podacima, Vrančič kreira šansu za nekog od svojih kolega na svaka 23 minuta, što je zaista impresivno. Uticaj koji ima na igru Stouka je ogroman, a forma mu je uz to u konstantnom usponu već nekoliko mečeva.

Mario je zabeležio gol i tri asistencije u dosadašnjem delu sezone, u kojem klub sa Britanija stadiona beleži zaista odlične rezultate. U tim je stigao na početku sezone, nakon četvorogodišnjeg mandata u Noriču. Ono što će vam možda biti zanimljivo jeste činjenica da je ovaj tridesetdvogodišnjak igrao za mlađe selekcije reprezentacije Nemačke, da bi za Bosnu i Hercegovinu debitovao tek u seniorskom pogonu. Na Zapadu je i započeo svoju fudbalsku karijeru, s obzirom na to da se još kao malo dete preselio u Nemačku.

Prvi klub profesionalni ugovor potpisao je sa Majncom, trenutno članom nemačke Bundeslige. Nakon nešto više od decenije koliko je proveo u toj državi, Vrančić se seli na Ostrvo i započinje novo poglavlje svoje karijere. Prvo Norič, sa kojim je i izborio promociju u PL 2019. godine, a sada i Stouk, sa kojim se nada da će ponoviti istu stvar.

Očekuje nas izuzetno zanimljiva utakmica večeras, a ukoliko imate neki zanimljiv predlog oko konačnog ishoda, posetite sajt Oktagona i okušajte svoju sreću!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here