Ako vam neko kaže da engleski fudbal nije zanimljiv, pokažite mu trenutnu tabelu Lige 1!

0
522
Foto: Twitter/@SkyBetLeagueOne

Juče smo imali prilike da ispratimo 11. kolo trećeg ranga fudbalskog takmičenja u Engleskoj, a ukoliko bismo sada napravili mali presek i pogledali tabelu, imali bismo šta i da vidimo!

Naime, često se za fudbal na Ostrvu govori da je najneizvesniji i najmanje predvidljiv, a upravo takav utisak se i stiče kada se baci pogled na poredak timova. Ono što je svakako odmah uočljivo jeste činjenica da aktuelnog lidera, ekipu Vigana, svega četiri boda deli od Oksford Junajteda, koji je trenutno na osmoj poziciji. Momci Lima Ričardsona dele prvo mesto sa ekipom Sanderlenda, a ujedno su ovo i dva sastava sa najboljom formom i rezultatima u dosadašnjem delu prvenstva.

Vrhu tabele se približio i Roteram, koji je u nizu od pet mečeva bez poraza, a “tik” ispod njih je Vikomb, koji je takođe odlično započeo sezonu. Što se tiče donjeg dela tabele, apsolutno je podjednaka neizvesnost – 24. mesto i začelje drži Donkaster, koji ima “samo” pet bodova manje od Linkolna koji je trenutno 16. tim lige. Kol Stokton iz Morkamba suvereno drži prvo mesto liste strelaca sa devet postignutih pogodaka, a iza njega su Hardi (Plimut) i Bon (Ipsvič) sa po osam.

Foto: Twitter/@SkyBetLeagueOne

Jedno je sigurno i neizbežno, očekuje nas izuzetno zanimljiv nastavak sezone i neprestana borba za svaki bod jer, kao što sami vidite, svaki poen se računa duplo i mogao bi biti presudan kako u borbi za promociju, tako i u borbi za opstanak!

KLUB BRIŽ – MANČESTER SITI 2 (1.31)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here