“3 u 1” – Čovek koji poseduje klub u PL, NBA tim i jedan od najluksuznijih hotela na svetu, moguće je!

0
2723
Foto: www.avfc.co.uk

Često nemamo predstavu koliko su zapravo bogati pojedini vlasnici klubova u PL i šta oni još zapravo poseduju osim toga, a kada saznamo, zaista je teško poverovati, zar ne? Kako vam zvuči ovo: Aston Vila, Milvoki Baksi i luksuzni hotel na igralištu milionera u Vajomingu – sva tri pojma asociraju i vode ka jednom čoveku, Vesu Idensu!

Ves Idens je šezdesetogodišnji biznismen, koji poseduje deo Aston Vile, ali je i vlasnik aktuelnog NBA šampiona, ekipe Milvoki Baksa. Idens je u svojoj prošlosti poslovao čak i sa Majkl Džordanom, sa kojim je pokrenuo novi brend popularnog pića Tekile. Tvrdi da mu je sledeća misija dovođenje jednog MLS tima u Las Vegas. Novac je zaradio privatnim investicijama, da je drugačije bilo bi čudno, zar ne? Tako je bilo sve dok nije osnovao kompaniju koja se bavi energijom, njenom primenom i drugim propratnim faktorima.

AUSTIJA – IZRAEL GG (1.71)

U sport je ušao 2014. godine, kada su on i njegov partner odlučili da kupe Milvoki Bakse za nešto više od 400 miliona funti, sagrađena je nova, savremenija i veća dvorana (Fiserv Forum), a klub je ostao stacioniran u Viskonsinu. Baksi su prošle sezone, kao što mnogi verovatno i znaju, osvojili svoju prvu NBA titulu još od 1974. godine. Nije prošlo dugo od te 2014. a da Ves nije ušao i u fudbal, najpopularniji sport današnjice. Zajedno sa egipatskim milijarderom Nasefom Savirisom, Idens je “otkupio” Aston Vilu 2018. godine. U naredne tri godine je klub značajno uznapredovao, pre svega na finansijskom planu, ali i rangu takmičenja u kojem nastupaju – vratili su se među elitu.

Foto: www.avfc.co.uk

To su prve dve stavke iz naslova, a treća, do treće se verovatno došlo na najneverovatniji način. Prilikom jedne posete i boravka na planini Džekson Hol u Vajomingu (SAD), toliko mu se dopao predeo i sve oko toga da je odlučio da sagradi hotel baš na tom mestu. Da, tako je bilo. Hotel je zaista fenomalan, izgleda baš dobro i što bi ljudi sa ovih prostora rekli: “nabudžen je vrhunski”. Najjeftinija i najmanja soba u njemu će vas izaći simboličnih 1200 funti za jednu noć. Jednom prilikom su, 2019. godine, sestre Kardašijan snimile određen deo televizijske serije dok su boravile u hotelu, koji se inače zove Kaldera Haus, a uz hotel uključuje i ski centar.

Čisto napomene radi, njegova dvadesetpetogodišnja ćerka Melori je model, ima preko pola miliona pratilaca na instagramu i redovno se fotografiše u očevom “kraljevstvu”. Melori je redovna i na utakmicama Milvokija. Javnost očigledno nije bila upoznata sa ovim informacijama o čoveku za kojeg su mislili da je samo vlasnik Aston Vile, te sada njegove i fotografije Melori (inače jedne od dveju ćerki) kruže društvenim mrežama.

Ukoliko Idensu uspe projekat zvani MLS i Las Vegas, Aston Vila bi mogla da dobije filijalu a navijači besplatne avionske karte na relaciji London-Las Vegas.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here