Runi otkrio Fergusonovu drugačiju stranu: Morali smo da ga držimo da ne napadne Kina

0
1042
foto: twitter/@ManUtd

Kada razmišlajte o najčudnijim odlascima iz kluba, Kinova napuštanje Junajteda mora biti pri vrhu. Kapiten „crvenih đavola“ je krajem 2005. godine napustio klub na iznaneđenje mnogih iako je bio povređen veći deo sezone.

Toga se prisetio i Vejn Runi koji je u jednom podkastu otkrio jedan od glavnih razloga zašto je Irac napustio Old Traford.

Kada je Kin napuštao klub, mislim da svi već znaju da smo imali sastanak. Sve detalje ne mogu baš da otkrivam ali mogu ovo da kažem. Roj je izjavio neke loše stvari o svojim saigračima nakon poraza i Fergi nije bio srećan povodom toga te smo sazvali pomenuti sastanak – Počeo je Runi da objašnjava pa nastavio.

VEST HEM – MANČESTER JUNAJTED GG&3+ (2.03)

Roj nije video ništa sporno te je rekao „Hajde da pogledamo zajedno šta sam uradio“. Tako smo svi otišli kod Fergusona u kancelariju. Svi treneri, Aleks, cela ekipa je bila tu. Imao sam tada 18 ili 19 godina. Pogledali smo i Roj je pitao da li neko od igrača ima problem sa tim što je rekao svi su rekli da nemaju – rekao je Runi.

Ipak, Fergusonu se to nije dopalo te je reagovao malo žustrije nego što smo imali prilike da vidimo od njega.

Počela je svađa između  njih dvojica i rečene su neke teške reči. U jednom trenutku smo mogli da vidimo Aleksa kako skače preko stola na Kina. Ipak, zadržali smo ga i nije došlo do fizičkog obračuna. Sve se smirilo onda. Sutradan smo imali trening, došao je i Kin ali nakon 30 minuta smo ga već videli da odlazi. To je bilo poslednji put da smo ga videli – izjavio je Runi.

foto: twitter/@ManUtd

Da malo pojasnimo o čemu se tačno radi. Sve ovo se dogodilo nako utakmice protiv Midlzbroa koju je Mančester Junajted izgubio sa 4-1. Odmah nakon poraza, klupska televizija je krenula da uzme izjavu od Kina koji je bio povređen. Irac je tada žestoko opleo po svojim igračima a najoštriji je bio prema Ferdinandu.

Već sam viđao da se ovo dešava Riu. To je slaba odrana. Samo zato što primate 120 hiljada funti nedeljno i odigrate 20 minuta dobro protiv Totenhema, umislite da ste superstar – bila je izjava Kina o svom saigraču. A takođe je imao veoma oštre kritke na račun Darena Flečera i Alana Smita.

Nakon toga, kapiten je kažnjen sa pet hiljada funti a sve kopije ovih izjava su uništene. Kin je rekako kako nikada neće moći da oprosti Fergusonu zbog njegovih postupaka u poslednjim danima ovog igrača na Old Trafordu.

Sa druge strane, Ser Aleks Ferguson je otvoreno kritikovao Kina zbog njegovog incidenta sa klupskom televizijom.

Kritikovao je svoje igrače javno. Nismo mogli da objavimo taj video. Dva dana kasnije su zviždali mladim igračima na utakmici sa Lilom. Sastanak je bio užasan. Da sam dopustio da ovo prođe Kinu, mislim da bi me igrači drugačije gledali. Tokom karijere sam postao dovoljno jak da se nosim sa svim tim problemima. Kin je apsolutno preterao i nije mi ostalo ništa drugo da uradim – rekao je Ferguson.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here