Ronaldinjov “fudbalski brat” – Džej Džej Okoča

0
124
foto: premierleague.com

Verovatno svako od vas ima određenog fudbalera koji nikada nije impresionirao brojkama, ali vam je uvek nekako bio drag zbog svog umeća sa loptom. Magija koju ima i kako pleše na terenu uvek su krasili taj tip igrača. Baš takav bio je Džej Džej Okoča.

Nigerijski fudbaler je sebe predstavio svetu još davne 1993. godine kada je tada u Bundesligi “izlomio kičmu” Oliver Kanu.

Nakon ovoga put ga je odveo u na Bosfor, preciznije u Fenerbahče. Da bi zatim kasnije i zaigrao u Pariz Sen Žermenu sa svojim “fubalskim bratom” Ronaldinjom.

12 godina nakon čuvenog gola, Okoča je neočekivano prešao u Bolton koji je tada vodio Sem Olerdajs. Nigerijac je brzo stekao popularnost kod navijača gde je doživeo status heroja. Tada se pričalo da je toliko dobar da su morali da mu daju dva imena.

Postao je kapiten i predvodio Bolton do finala Liga kupa koje su nažalost izgubili od Midlzbroa. Takođe je pomogao klubu da završi osmi u ligi i tako su Vonderersi prvi put u istoriji zaigrali u evropskim takmičenjima.

Big Sem je u svojoj autobiografiji imao samo reči hvale za ovog igrača.

Obožavam Džej Džeja i njegove trikove sa loptom. Mogao bih to da gledam po ceo dan. Ne postoji niko kao on, čak ni Kristijano Ronaldo – napisao je Olerdajs.

Sa Nigerijom je osvojio Afrički kup nacija 1994. godine, drugi put u istoriji ove države kao i Olimpijske igre 1996. godine. Ostaće upamćen upravo po toj svojoj magiji koja ga je krasila od početka do kraja karijere. Uostalom, pogledajte i sami.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here