Od raznošenja mleka i planova za fakultet do Njukasla i dresa reprezetacije

0
118
Foto: Twitter/@NUFC

Bilo je to sada već davne 2008. godine kada je šesnaestogodišnji dečak otpušten od iz akademije Ipsviš Tauna. Nik je bio dugogodišnji vlasnik sezonske karte ovog kluba te je tako i svoje prve fudbalske korake napravio sa 10 godina u Ipsviču.

Ipak, u klubu su verovali kako nije dovoljno dobar da bi ostao i tinejdžer je otpušten. Mladi golman je tada otišao u Beri Taun za koji je branio tri sezone gde je imao sjajan period uprkos tome što je bio veoma mlad.

Kako Beri nije bio u fudbalskoj ligi, Poup je morao da nađe posao sa strane. Našao je posao kao raznosač mleka, što mu je odgovaralo kako bi mogao da završim sa tim ujutru a zatim u toku dana opet prisustvuje treningu.

Prošle su tri godine, on je i dalje bio član Berija ali je vreme bilo da se razmišlja o fakultetu. Nik je bio na korak od toga se upiše na Notingem Trent Univerzitet ali je u poslednjem momentu stigla ponuda od kluba iz Lige 1 na njegovu adresu.

Trećeligaš Čarlton Atletik je bio zainteresovan za njegove usluga a Poup je želeo da nastavi da se bavi fudbalom te je pristao da dođe na probu. Nakon što je bio sjajan u tom peridou, potpisao je dvogodišnji ugovor gde ne klub čak pristao da mu plati školarinu na Roempton Univerzitetu.

Zanimljivo je da nije puno branio za Čarlton ali je redovno obnavljao ugovor sa klubom. 2011. godine je prvi put potpisao na dve sezone, zatim 2012. ponovo na isti vremenski period. Godinu dana kasnije stavio je paraf na trogodišnji ugovor sa klubom što mu je bio prvi višegodišnji ugovor. Na kraju je i 2014. potpisao najduži ugovor u karije gde se obavezao na četiri godine.

Odigrao je samo 33 meča za Čarloton i vreme je uglavnom provodio na pozajmicama u niželigašima. Branio je za Herou Boro, Veling Junajted, Kembridž Junajted, Elderšot Taun, Jork Siti i Beri. Svake godine je bio u novom okruženju i samo u Herou Borou, Jorku i Beriju je upisao dvocifren broj nastupa u sezoni.

foto: nufc.co.uk

Ipak, došla je i 2016. godina kada je Barnli poslao ponudu Čarltonu za dvadesetčetvogodišnjeg golmana. Kako u klubu nije bilo mesta za njega, prihvatili su ponudu i Nik je zvanično prešao na Turf Mur.

Nije bilo lako ni tu. Prvu sezonu je proveo na klupi za rezerve gde je čekao svoju priliku u slučaju da Tom Hiton (tadašnji prvi golman Barnlija) ne bude mogao da nastupi. Tako se Hiton jednom prilikom povredio i Nik je dočekao svoju šansu.

Pravi procvat je doživeo u sezoni 2019/20 nakon što je potpisao novi ugovor sa Barnlijem. Poup je u toj sezoni imao 15 klin šitova što nije bilo dovoljno za „Zlatnu rukavicu“. Ipak, bilo je dovoljno da završi u izboru za igrača godine u toj sezoni. Osim njega na tom spisku su nalazili Sadio Mane, Trent Aleksander Arnold, Džordan Henderson, Kevin De Brujne, Deni Ings i Džejmi Vardi.

Odigrao je 155 mečeva za Barnli gde je upisao 53 klin šita. Sjajne partije na Turf Muru su mu donele i poziv u reprezentaciju gde je odigrao osam mečeva.

Kako je Barnli ispao ove sezone iz Premijer lige, bilo je jasno da će to značiti i transfer nekih najbitnijih igrača. Poup je spadao upravo u tu grupu fudbalera. Sada počinje nova epizoda za njega na Sent Džejms Parku.

Za razliku od Barnlija, Njukaslov projekat ide napred i na severu Engleske se nadaju da će Nik biti temelj ekipe koja će se u narednim godinama umešati u borbu za izlazak u evropska takmičenja a kasnije možda i za sam trofej Premijer lige.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here