Od Mančester Junajteda i poređenja sa Bekamom do hapšenja potpuno nagog i odvikavanja od alkohola

0
3002
Foto: www.manutd.com

Jedan od najperspektivnijih igrača u eri Ser Aleks Fergusona na Old Trafordu, Kris Igls, doživeo je pravi sunovrat u svojoj karijeri, koja je nažalost morala da bude okončana ranije od očekivanog.

Kris je u klub stigao davne 2000. godine, prošao je nekoliko mlađih selekcija u redovima “Crvenih đavola” i debitovao za prvi tim samo tri sezone kasnije. Međutim, tridesetpetogodišnjak nije ni izbliza ostvario karijeru kakvu su mu predviđali mediji na Ostrvu.

Promenio je na desetine klubova u Engleskoj, među kojima su Barnli, Bolton, Blekpul, Akrington i Port Vejl, ali se okušao i u inostranstvu, preciznije u Holandiji i Škotskoj. Nastupao je za NEC 2006. godine, a 2017. je potpisao ugovor sa škotskim Ros Kauntijem.

Poslednji nastupi (makar oni fudbalski) u karijeri Iglsa povezani su sa Oldamom, u koji je pristigao 2019. godine, upravo iz susedne Škotske. Vredi napomenuti i da je čak 15 meseci pre “sletanja” na Baunderi Park bio slobodan agent. Međutim, nije samo na terenu omanuo sa očekivanjima i razočarao javnost. Naime, Kris Igls se prijavio i učlanio u udruženje čiji je cilj odvikavanje ljudi od alkohola. Kako je i zašto do toga došlo?

Foto: www.manutd.com

Nakon što je sporazumno raskinut ugovor sa Oldamom, ovaj bivši fudbaler je ubrzo stavio tačku i na svoju dugogodišnju vezu sa verenicom Daniel Mičinson, sa kojom ima i dvoje dece, da bi ubrzo počeo da se “zabavlja” sa lokalnom televizijskom zvezdom Dženifer Metkalf. Međutim, ubrzo je i taj odnos doživeo sudbinu prethodnog, te Igls danas živi odvojeno od Dženifer. Od tog raskida, Kris redovno prisustvuje sastancima udruženja za odvikavanje od alkohola, a svemu tome je prethodila kazna od 1250 funti i oduzimanje dozvole na tri meseca zbog toga što je pronađen “onesvešćen” od alkohola na sedištu svog Audija, a nakon detaljnijeg ispitivanja, ustanovljeno je da su limiti za dozvoljenu količinu alkohola u krvi kod njega bili čak tri puta veći od one dozvoljene.

Policija ga je pronašla u autu vrednom 70.000 funti, a najneverovatnije od svega u toj situaciji je činjenica da mu je motor bio upaljen, dok je Igls mirno spavao. Bio je bez obuće i čarapa, a navodno se sve odigralo ispred imanja koje je posedovala Dženifer – u prevodu, ma znate i sami šta je Igls hteo da izdejstvuje, zar ne? Ali uzaludno, uspeo je samo da slupa svoj automobil o ogradu.

Kris se nada da će se ova nezgoda brzo zaboraviti i da neće uticati na njegovu televizijsku karijeru, koju je nedavno pokrenuo, sa ciljem da u emisiji kratkog formata podeli sa gledaocima svoje iskustvo koje je proživeo igrajući na raznim nivoima fudbala u Engleskoj.

A nekada je za ovog čoveka veliki Ser Aleks upoređivao sa Dejvidom Bekamom…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here