Nisu svi Mejson Maunt i Ris Džejms

0
1262
foto: twitter/@ChelseaFC

Moglo bi se reći da smo jedan poduži period čitali kako nakon Džona Terija, Čelsijeva akademija nikako nije uspevala da izbaci igrača u prvi tim „plavaca“. Tu ne možemo svrstati Lamparda, koji nije ponikao na Stamford Bridžu već u Vest Hemu iako je i on u rangu Terija sigurno.

Međutim, nakon transfer embarga koji je zadesio ekipu Čelsija kada ih je preuzeo Frenk, bivši igrač londonskog kluba je kao trener počeo da gura neke klince iz akademije koju sa naprosto bljesnuli. Da to su Mejson Maun i Ris Džejms. Uz njih naravno i Tejmi Ejbraham i Kalum Hadson Odoi. Svi ovi momci bili su među bitnijim igračima te sezone kada ih je Lampard vodio do četvrtog mesta.

ČELSI – ASTON VILA 1-1&2+ (2.04)

Može se reći da su sasvim zasluženo i nakon što su pristigla nova pojačanja zadržali svoje mesto u klubu a neki i u startnih 11. Iako je Tejmi Ejbraham otišao, on se može svrstati u uspešnog igrača iz akademije Čelsija. Sam Tuhel je nakon njegovog odlaska rekao da je krivi sebe što mladom napadaču nije dao više šanse i da ih je on sigurno zaslužio.

U klubu su ostali Džejms, Maunt i Hadson Odoi, a pridružio im se još jedan pa možemo reći uspešan izdanak akademije, Trevo Čaloba. Iskusni defanzivac će ove sezone biti u planovima Tomasa Tuhela nakon dobro iskorišćenih šansi na samom početku sezone.

Kada bi neko pogledao samo prethodne dve godine, rekao bi kako Čelsi ima sjajnu akademiju i kako je uspeh što izbacuju jednog ili dva igrača svake sezone. Ipak, nije sve tako bajno. Čelsi je u samo poslednjih par sezona imao gomilu promašaja u svojoj akademiji. Zapravo, može se sastaviti cela startna postava  i to poprilično dobra samo od igrača koji se nisu snašli ili na Stamford Bridžu nisu imali dovoljno strpljenja za njih.

Kako vam se čini? Realan domet ove ekipe je igranje Lige Evrope, ruku na srce. Ali ipak, svi  ovi igrači su našli uloge koje im odgovaraju u novim timovima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here