Nije više onaj stari…

0
1330
foto: tottenhamhotspur.com

Svi smo očekivali transfer Harija Kejna ovog leta u Mančester Siti. Ja, lično, sam ga već video u dresu Sitija, mislio sam da Livi samo tvrdi pazar, izvlači što bolju cenu i da će ga sigurno prodati. Ipak, zašto bi bilo ko normalan iz uprave kluba zadržao igrača koji evidentno želi da ide. E, pa Livi je bio taj koji je to uradio i rekao bih da se njemu i svima u klubu to polako obija o glavu.

TOTENHEM – MURA ID1+&D3+ (1.82)

Sasvim je očigledno da Hari od početka sezone nije onaj stari. Na društvenim mrežama je on prvi objavio svoj ostanak i kako jedva čeka nove izazove, ali još tada se moglo videti da je to urađeno od strane PR agencije igrača a sada to postaje vidljivo i na terenu.Kejn je prošle sezone pokupio nagradu za najboljeg strelca i asistenta Premijer lige. Niko mi ne može reći da takav igrač može ovoliko da padne sa formom.

Neko ko prati Fantazi malo više od mene bi sigurno mogao da izvuče brojke koje su verovatno nikada gore za engleskog napadača. Ja mogu izvući samo ono što je vidljivo golim okom a to je Harijev govor tela, izrazi lica i na kraju igra naravno. Pogledajte samo u narednim utakmicama kako se kreće najbolji igrač Premijer lige iz prošle sezone. On ne želi da bude ovde!

Foto: www.premierleague.com

Mogao bih reći da sa ga sa jedne strane i razumem. Dao je klubu osam godina svoje karijere, gde je sem prve sezone u svakoj narednoj beležio 17 ili više golova. Totenhem je zajedno sa njim izborio neka finala, ali ni u jednom nisu izašli kao pobednici. Mnogi navijači krive upravo Harija jer u gotovo svim finalima nije imao primetan učinak.

Ipak, sasvim je razumljivo da nakon toliko poraza i toliko godina u klubu kao igrač pomislite “Okej, možda ovo nije dobro ni za klub ni za mene”.

Zašto kažem da nije dobro ni za klub? Mislim da bi svaka uprava napravila ovog leta logičan potez i prodala Harija za 100, 120 ili 150 miliona… Sav taj novac mogao je biti uložen u tri, možda čak i četiri igrača. Da, u severnom Londonu bi morali da se strpe onda još koju godinu za trofeje jer nije lako krenuti u rekonstrukciju ekipe, ali Totenhem je već imao neko jezgro oko kojeg je mogao to da uradi. Ovako mi deluje da su zakasnili i da će sem Harija možda još neki igrači želeti da napuste klub narednog leta.

Kejn više nije onaj stari i pitanje je koliko će novca “pevci” moći da izvuku za njega u budućnosti. Kada na to dodamo da na klupi nema motivatora kao što je bio Žoze Murinjo, teško je očekivati da Nuno iz njega može izvući puno. Ipak, to je priča za neki drugi dan…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here