Koga će Sautgejt voditi u Katar? Jedan igrač mora imati svoje mesto u tom avionu!

0
324
foto: twitter/@WestHam

Iako je Svetsko prvenstvo u Katru još uvek mesecima daleko, to ne smeta ljudima da nagađaju ko od imena bi mogao da se nađe na turniru. Kod nas u Srbiji je makar lako, povešćemo najbolje što imamo i teško da će Dragan Stojković nekoga zaboraviti.

Međutim, u Engleskoj to i nije tako. Mediji i navijači uveliko nagađaju koga bi Sautgejt mogao da povede u Katar a kako je baza igrača mnogo veća nego kod nas, to stvara dodatne „glavobolje“ trenutnom selekoru Engleske.

Uvek će biti nezadovoljnih. Da li povesti Mingsa i Tripijea? Hoće li Trent Aleksander Arnold biti na spisku? Vraća li se Henderson u startnu postavu ili su Rajs i Filips nezamenljivi? Sve su to pitanja na koja Sautgejt mora da smisli odgovor do novembra ove godine.

Ipak, jedno od imena koje je zaslužilo da se nađe u avionu za Katar jeste Džerod Boven. Da, mali plavokosi Englez in Lemstera.

MANČESTER JUNAJTED – VEST HEM GG&3+ (1.98)

Boven kida ove sezone u dresu Vest Hema. Oprostićete mi ali ne postoji bolji način da se opišu njegove partije. Može se slobodno reći da je nakon Rajsa on najbinitji igrač u ekipi Dejvida Mojesa. Upravo on je i najzaslužniji što je Boven tu gde je sada.

Uvek smo viđali kako je teško igračima da se priviknu kada pređu iz Čempionšipa u Premijer ligu. Džerodu to i nije predstavljalo toliki problem. Znao je Mojes vrlo dobro šta radi u januaru 2020. godine kada je doveo ovog momka iz Hala za 18 miliona funti.Rizikovao je. Baš kao i sa Benramom, Dosonom i Rendolfom. Nećete verovati, svaki rizik mu se isplatio!

Vrlo brzo, Boven je postao standardan u Mojesovoj ekipi. U prvoj polusezoni je upisao „samo“ gol i četiri asistencije na 13. Mada, ni to nije toliko loše kada se uzme u obzir da je prvi put zaigrao u najjačem rangu engleskog fudbala.

Druga sezona je bila nešto bolja te je na 38 mečeva tresao mrežu osam puta i asistirao pet. Ove godine će gotovo sigurno nadmašiti to. Tek smo prešli polovinu sezone i Boven je već na šest pogodaka i sedam asistencija te bi možda mogli da očekujemo od njega i dvocifren broj u obe kolone.

Nema sumnje da je Džerod zaslužio makar poziv za Ligu nacija koja se igra u junu. Pogotovo kada se uzmu u obzir slabije partije Fila Fodena i Džeka Griliša ove sezone. Boven i trebalo bi da zaigra u dresu Gordog Albiona dok je u ovakvoj formi jer, trenutno, je bolji od pomenute dvojice. Verujem da će i Sautgejt videti to i da će se fudbaler Vest Hema naći u avionu za Dohu u novembru.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here