Kažem Henderson, mislim kapiten

0
1397
foto: liverpoolfc.com

Od kako je postao kapiten 2015. godine, nakon odlaska Stivena Džerarda, Džordan Henderson je sve vreme bio u senci svog prethodnika. Svi navijači su se plašili da ova dva igrača stave u isti koš, naravno kada je u pitanju vođenje ekipe.

Henderson je u sredu veče postigao gol koji je doneo preokret protiv Milana, što je bio njegov prvi gol u Ligi šampiona. Momak iz Sanderlenda je preuzeo kapitensku traku i ulogu vođe 2015. godine. Na samom početku to nije naišlo na odobravanje pristalica kluba sa Enfilda. Bilo je dosta negativnih komentara vezanih za novog kapitena.

TOTENHEM – ČELSI ug 0-2 (1.80)

Međutim, kako je vreme prolazilo, Henderson je rastao zajedno sa ekipom. Pretvarao se postepeno u pravog vođu na terenu. Produženu Klopovu ruku.

Novi ugovor i vernost do 2025. godine samo stavljaju potvrdu na sav prethodan rad ovog igrača. Džordan više nema šta da dokazuje. Naravno da ciljevi ostaju isti, osvajanje titula, ali kapiten je dokazao da je pravi za tu ulogu. Pokazao je da ne beži od odgovornosti.

Henderson je ovog vikenda zabeležio i jedan poseban jubilej. On je postao tek sedmi igrač u istoriji Liverpula koji je predvodio klub sa kapitenskom trakom na ruci u 200 ili više utakmica. Ispred njega su još Sami Hipia (204), Aleks Raisbek (267), Donald Mekinlej (293), Emlin Hjuz (335), Ron Jejts (416) i Stiven Džerard (472).

Džerard je bio poznat po golovima koji su odlučivali utakmice, sa druge strane Henderson nije imao često takve situacije. Upravo ovaj gol protiv Milana je jedan od retkih koje je Džordan postigao a da su odlučili pobednika. Ono što Liverpulovi navijači moraju da shvate jeste da nemaju više takvu vrstu kapitena. Henderson je drugačija vrsta vođe kakav sasvim odgovara ovoj ekipi, a upravo to je najbitnije kod kapitena.

foto: twitter/@ChampionsLeague

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here