Kao da je tu, a nije…

0
1674
foto: twitter/@ManUtd

Verujem da dosta navijača Mančester Junajteda vidi razne krivce za situaciju u kojoj se klub trenutno nalazi. Ja mislim da bi deo krivice morao da snosi i Ser Aleks Ferguson. Zašto, pitate se?

Od kako je napustio Old Traford, Fergi je redovan na utakmicama. Što je naravno, sasvim logično. On je, ipak, legenda kluba. Međutim, Škot je takođe redovan i kada su u pitanju saveti i konsultovanje za naredne poteze kluba.

Avram i Džoel Glejzer (dva najuticajnija člana porodice) bili su ti koji su podržali Solskjera nakon debakla u derbiju protiv Liverpula, a to je takođe uradio i Ser Aleks.

PORTUGAL – SRBIJA GG (2.05)

Davno je prošlo vreme kada je on bio Bog i batina u Karingtonu a opet se za dosta toga i dalje pita u klubu. Kada je teško, uprava se redovno okreće njemu da im pomogne pri odluci. Evidentno je da to ne pije vodu, jer da je drugačije, klub ne bi bio sada tu gde jeste. Drugim rečima, da Ole nema toliko podršku svog bivšeg trenera, nisam siguran da bi toliko preživeo na klupi Junajteda.

Znam da je teško preći preko toga da u klubu više nemaju legendu kao što je on i da im saveti i pomoć od njega ulivaju neku sigurnost da će kad tad uspesi doći, ali to za sad ne deluje tako. Trenutno, Ferguson kao pomoćnik iz senke nanosi više štete klubu nego koristi.

Ko zna, da je još uvek kraj aut linije i da je non stop u klubu, možda bi uspelo to što oni žele od njega. Ovako, deluje da nije baš tako. Sve vreme im se čini kao da je tu a nije.

Na Old Trafordu moraju da preseku sami i da shvate da je veliki Ser Aleks Ferguson u penziji. Više nije tu. Iako dolaze od takve fudbalske legende, njegovi saveti se za sad nisu pokazali kao korisni. Neki drugačiji pristup bi im možda doneo više uspeha. Kakav? To već moraju da smisle u upravi “crvenih đavola”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here