Fergi nije planirao penziju, želeo je dva superstara

0
997
Foto: manutd.com

Čak i da niste fan Mančester Junajteda, čak i da ih prezirete najviše na svetu, morate odati priznanje najboljem menadžeru ikada, barem po mom mišljenju. Ser Aleks Ferguson je odlučio da se penzioniše 2013. godine nakon što je osvojio poslednju titulu Premijer lige sa Mančester Junajtedom. Međutim, Evra je nedavno izjavio kako legendarni trener uopšte nije imao penziju u planu nakon osvojene titule.

MANČESTER JUNAJTED – ASTON VILA 1&3+ (1.96)

Fergusonov plan je bio da se tokom letnjeg prelaznog roka dodatno pojača kako bi naredne sezone probao da osvoji još jednu titulu Lige šampiona. Imena koja je Škot želeo su bila Kristijano Ronaldo i Geret Bejl!

Dve nedelje pre njegove penzije, sećam se da je bilo dosta priče u medijima kako misle da će se Fergi penzionisati naredne godine. On mi je tada rekao “Patris, nikada se neću penzionisati.Biću ovde još 10 godina.” Zatim mi je rekao “99 posto sam siguran da ćemo dovesti Ronalda i Bejla. Ta dva igrača su nam potrebna za još jednu Ligu šampiona”. Da budem iskren, pričao sam sa Kristijano tada, rekao mi je kako je on želeo da se vrati i da je to Ferguson znao – rekao je Evra.

Nakon toga je ispričao i kako su svi saznali da se čuveni Ser Aleks penzioniše.

Došli smo u Karington (trening centar Junajteda) i videli smo gomilu ljudi i kamera. Pomislio sam “O, ne, neko je u nevolji. Možda je neki igrač u pitanju. Neko je uradio nešto loše i u opasnoj je nevolji”. Rekli su nam da moramo da sačekamo u svlačionici jer šef želi da priča sa nama. Kada je došao Fergi je izjavio kako mu je veoma žao i da mora da se penzioniše jer je potreban njegovoj ženi. Izvinio se svima nama a posebno Robinu Van Persiju i Šinđiju Kagavi koji su bili najkraće u klubu a došli su upravo na njegovo insistiranje – završio je Patris.

Ko zna, da su Ronaldo i Bejl stvarno došli tog leta 2013. godine. Možda bi smo Fergija još koju godinu gledali kako žvaće žvaku kraj aut linije na “Teatru snova”. Ipak, nema se šta zameriti velikom Škotu, i dalje je jedan od najvećih ikada.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here