Kapiteni GW 12: Salah (ni)je najbolja opcija? Zicer je ON, a ima ga samo 8,6% menadžera!

0
4036
Foto: Twitter/ @SpursOfficial

Izbor za kapitena je bio dosta uži u prethodnih nekoliko kola nego inače, na njemu je bilo jedno ime i svi smo jahali njega, pa je to rezultiralo sa Effective ownershipom od blizu 200% što je nezapamćeno u kolu koje nije duplo, a još više ako se zna da je to bio slučaj nekoliko nedelja zaredom. Međutim, ovaj tekst bi trebao biti interesantniji iz tog aspekta, jer se u reprezentativnoj pauzi promenilo dosta toga.

Mohamed Salah (Arsenal kod kuće)

Naravno da je on prvi izbor nakon svega što se dešava ove sezone, međutim sada njegovom Liverpulu u goste dolazi Arsenal koji je izgledao odlično u defanzivi nakon katastrofalnog starta sezone, što je rezultiralo time da je Remsdejl jedna od boljih opcija na golu. Arsenal je na prethodne četiri utakmice treći najbolji po broju dopuštenih udaraca iz šesnaesterca, pa iako su dozvolili čak 7 velikih šansi u tom periodu, većina njih je bilo rezultat direktnih grešaka jer su imali čak 6 njih u tom periodu i primili su dva gola iz takvih situacija, što je neverovatno. Ako isključimo takve situacije jer se svakako na to ne može računati u svakom kolu, Arsenal ima jedan primljeni gol, onaj od Aston Vile kada je već bilo 3-0, što znači da njihova odbrana može napraviti probleme svakom timu. Protiv Lestera su uzeli klin šit iako su rano stekli prednost i branili su se tokom većeg dela utakmice, što će verovatno biti slučaj i na Enfildu, pa to je još jedan razlog da mislimo da će njihov otpor biti veći nego što je bio na prethodnih pet utakmica protiv Liverpula kada su primali mnogo golova. Statistika Salaha je neupitna, njegova forma je malo pala za njegove standarde, ali je on i dalje najbolji FPL igrač bez ikakve dileme i automatski prvi izbor za kapitena.

LIVERPUL – ARSENAL 1&0-3 (2,60)

Hari Kejn (Lids kod kuće)

Kejn je dao 7 golova na dve utakmice za Englesku i mislim da ga možemo shvatiti ozbiljno i da možemo računati na njega kao na kapitensku opciju kako za ovo kolo, tako u nastavku jer je njihov raspored najbolji u ligi. Ipak, protivnici su bili San Marino i Albanija,  to svakako ne može biti nekakav reper o tome kako će igrati u Premieršipu, pa sve to treba uzeti sa nekakvom rezervom. Konteov novi tim još uvek nije pokazao previše toga, pitanje je ko će biti bolja FPL opcija, hoće li to biti Kejn ili njegov saigrač u napadu koji će biti „out of position“ igrač koji dobija bodove za klin šit i više njih za svaki gol, tako da je to u ovom trenutku rulet, ali jedan od onih na kojih po meni treba ući i isprobati svoju sreću. Ukoliko pogodite sa jednim od njih, imate garantovano mnogo bodova i rast cene u toku sledećeg perioda jer će svi uskočiti. Kejnova statistika je loša i do sada nije ništa pokazao u ligi, ali i njegovog narednog protivnika je loša na nivou cele sezone, ali kada gledamo prethodne 4 utakmice, Lids stoji dosta dobro, dozvolili su 25 udarca iz šesnaesterca i svega 4 velike prilike, po čemu su na top 5 ekipa u ligi. Treba istaći da Kejna ima u trenutku pisanja teksta 8,6% menadžera na svetu, tako je i odličan da napravi razliku u ovom kolu.

Žoao Kanselo (Everton kod kuće)

Kao što smo mogli videti u derbiju Mančestera pre 2 nedelje, Žoao Kanselo je ozbiljna FPL opcija protiv svakog protivnika, na bilo kojem terenu. U ovom periodu od 4 utakmice je imao neverovatnih 16 šuteva, 4 iz šesnaesterca i jednu veliku šansu. Ono što je čudno je da nije dao gol, a da je u tom periodu imao svega 2 kreirane prilike i dao je dve asistencije. Ipak, on je pre svega defanzivni igrač, pa sposobnost njegove ekipe da drži loptu do iznemoglosti, kao i dominacija u zadnjoj trećini gde se protivnik mora povući, pomažu da 4 boda koja igrači dobijaju za klin šit, kod njega izgledaju sigurniji nego kod drugih defanzivaca. Everton je u poslednje vreme kreirao dosta, ali je dao svega 3 gola, što je dokaz da expected goals ipak funkcionišu, zbog toga jer su na početku sezone davali golove iz dosta problematičnih situacija, pre svega Taunsend i Grej.

LESTER – ČELSI 2 (1,81)

POTEZ LUDAKA

Konor Galager (Barnli u gostima)

Vezni igrač Čelsija na pozajmici u Palasu ove sezone već ima 4 gola i 4 asistencije na svom kontu, a sada počinje nešto lakši raspored njegove ekipe. On je kreirao 10 šansi na prethodne 4, a uz to je imao i 8 šuteva, 4 iz šesnaesterca. Kao što ste više puta mogli videti na profilima Fantasy Gang-a, on je potpuno ukrao šou Zahe u Palasu i mislim da se ta serija može produžiti i protiv Barnlija koji ove sezone igra nešto drugačije i trenutno se nalaze u 5 najlošijih defanzivnih ekipa lige (statistički), što opet ne mora ništa značiti, ali uglavnom nam otslikava dosta toga. Galager je jedan od najpopularnijih transfera u proteklom periodu, nalazi se na drugom mestu među veznim igračima u FPL bodovima, naravno nakon Salaha, nalazi se u dosta ekipa, međutim mislim da je još rano za razmišljati o njemu kao kapitena, što može pomoći onim menadžerima koji jure neku razliku u svojim ligama.

To je bilo sve za danas, bliži se kraj poslednje reprezentativne pauze do marta, vežite se polećemo!

Ivan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here