Kapiteni GW 11: Pored Salaha, još tri odlične opcije

0
4530
Foto: premierleague.com

U prethodnom kolu su kapiteni bili loši, možda i najgori u sezoni. Međutim, ionako su svi bili na jedinim igračem koji je nešto doneo, Salah sa 5 bodova, tako da verujem da ostali nisu bili ni bitni. Vardi, Foden i Trent su na kraju sakupili ukupno 4 boda, ali effective ownership Salaha je bio 199% u top 100k, tako da je baš besmisleno uopšte pisati ovaj tekst dok god je to tako, a očekujem nastavak tog trenda i u ovom kolu.

Prvi izbor, pogađate, Mo Salah protiv Vest Hema u gostima. Više je dosadno pisati bilo šta o njemu, osim to da sada nije dao gol na dve uzastopne utakmice (asistencija protiv Brajtona i bez učinka protiv Atletika), tako da je to jedina mana. Vest Hem igra utakmicu u četvrtak, ali mislim da će većina igrača biti odmorena jer su sada već u odličnoj situaciji za prolaz dalje, a i Mojes je rekao da Antonio neće igrati u Ligi Evrope kako bi ga začuvao za Premieršip. Salahu je Vest Hem omiljeni protivnik od kad je došao u PL, čekićari su najviše šansi dozvolili po njihovoj levoj strani, tamo gde igra Egipćanin i naravno statistika je tu, 17 šuteva i 13 iz šesnaesterca na prethodne 4 utakmice, po čemu je na vrhu.

ARSENAL – VOTFORD 1&2-5 (1.82)

 Drugi izbor je ove nedelje po meni Ivan Toni. Jasno, sa njim gađamo raspored, a to je domaća utakmica protiv Noriča što se mora iskoristiti. Toni je protiv jačih ekipa bio stalno van šesnaesterca, igrao je leđima prema golu, međutim Norič je Čempionšip ekipa, a znamo da on trpa u takvoj konkurenciji. Na prethodne 4 on nije dao gol ili asistenciju, međutim nalazi se na vrhu među mnogim napadačima sa 10 udaraca, a 8 od njih su bili u šesnaestercu. On je prvi izvođač penala svoje ekipe i očekujem povratak nakon katastrofalne partije u Barnliju prošlog vikenda. Norič je verovatno najlošija odbrana lige, primili su 25 golova (najviše), dopustili su 27 velikih šansi (drugi najlošiji) i 101 udarac iz šesnaesterca do sada, po čemu su na 18. Mestu, jedino Lester i Barnli su iza njih.

BRENTROFRD – NORIČ GG (2.12)

Treći i četvrti izbor su Ben Čilvel i Ris Džejms protiv Barnlija kod kuće, što se može reči da je potez ludaka jer su defanzivci, ali nijedan napadač Čelsija se nije istaknuo kao kapitenska opcija sada kad nema Lukakua. Pišem o njima ovako spojeno jer ih vrlo malo toga deli, obojica su odmorili u Ligi šampiona, obojica su dali po 3 gola na prethodne 4 utakmice. Razlika je u tome da je Čilvel 0,2 skuplji, da ima 7 udaraca, 6 iz šesnaesterca i 6 kreiranih šansi na prethodne 4 (od kad je počeo igrati), nalazi se na vrhu kada su u pitanju udarci iz šesnaesterca, a na četvrtom mestu u kreaciji u ovom periodu, dok Džejms ima 5 udaraca, 4 iz šesnaesterca, i 5 kreiranih šansi, ali i jedan zicer.

SAUTEMPTON – ASTON VILA ug 3+ (1.84)

Džejms nije igrao protiv Sautemptona, a protiv Brentforda je ušao oko 90. minuta tako da su ove brojke debelo na njegovoj strani jer je odigrao tačno polovinu minuta Čilvela. Čilvel je na kornerima sa desne strane, izveo je njih 17 u ovom periodu, dok Džejms iako je izvodio neke kornere na početku sezone, sada to nije slučaj. Sve u svemu, odaberite ko vam je draži i naravno koga imate u ekipi, a oni koji imaju obojicu, ja bih rekao Čilvel zbog kornera, za kapitena uvek želimo staviti nekog ko ima više načina da donese bodove, iako je veća šansa da Džejms donese nešto iz otvorene igre.

Što se tiče verovatnoće za klin šit, dovoljno je reći da je Čelsi prva odbrana lige u ovom periodu, a i uopšte u sezoni jer su primili svega 3 golova do sada, iako su dozvolili dosta toga na par utakmica (Liverpul, Siti, Brentford). Od kad je došao Korne, Barnli je malo bolji napad, međutim verujem da Čelsi neće dozvoliti mnogo toga i da je jedina veća šansa Barnlija dati gol iz nekog prekida, kojih verujem da takođe neće biti mnogo.  

To bi bilo sve za sada, sutra idemo sa pres konferencijama pre reprezentativne pauze gde će naravno biti još sadržaja kako bi pripremili božićni period. Nemojte zaboraviti da je dedlajn sutra i da je večeras poslednja šansa da se menjaju cene, te večeri se najčešće dešava najviše promena u cenama. Pozdrav !

Ivan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here