Ivanovi putokazi – Ko i kada ima dupla kola i koja su ključna i najbolja za (preostale) čipove?

0
2736
Foto: www.premierleague.com

Ova sezona je bila najzahtevnija što se tiče otkazanih utakmica, bilo je najteže za Premijer ligu da zakaže sve utakmice. Međutim, ovom poslednjom objavom za 33. kolo su nam mnogo olakšali planiranje do kraja sezone, jer se sada već 90% svega zna, iako možda onima koji nisu tako upućeni to ne deluje tako. To nam omogućuje da isplaniramo preostale čipove na najbolji mogući način, a to daje prednost onima koji su iskoristili čipove koji menjaju tim (Fri Hit i Vajldkard). Ali krenimo redom.

Sledeće utakmice su prebačene za 33. kolo:

 • Liverpul- Mančester Junajted
 • Čelsi- Arsenal
 • Everton- Lester
 • Njukasl- Kristal Palas
 • Mančester Siti- Brajton
 • Barnli- Sautempton

Sve ove utakmice će sigurno biti odigrane sredinom nedelje nakon 33. kola, što ih svrstava u 33. kolu na fantaziju, pa to znači da će sledeće ekipe imati duplo kolo:

 • Brajton (Totenhem i Mančester Siti u gostima);
 • Mančester Junajted (Norič kod kuće, Liverpul u gostima);
 • Barnli (Vest Hem u gostima, Sautempton kod kuće);
 • Njukasl (Lester i Kristal Palas kod kuće);
 • Lester (Njukasl i Everton u gostima).

Međutim, jedna ekipa je moguće imati duplo 33. kolo jedino u slučaju da ne igra FA Kup, što znači da će oni koji prođu u polufinale FA Kupa, kao i njihovi protivnici, imati jednu ili nijednu utakmicu u ovom kolu. Ispod će biti kvote da neka ekipa prođe u polufinalu FA Kupa, t.j. kvote da njihova redovna utakmica u 33. kolu bude otkazana. Jedna bitna napomena je da je utakmica između Palasa i Evertona već otkazana jer te dve ekipe igraju međusobno u 33. kolu, pa će ona biti zakazana kasnije u sezoni, dok su u 33. kolu prebacili druge utakmice tih ekipa, tako da Everton sigurno igra protiv Lestera i nema šansu za duplo kolo, dok je kod Palasa to slučaj protiv Njukasla.

Lids – Čelsi                                            1,25

Sautempton – Arsenal                     7.00

Vulverhempton – Mančester Siti            1,14

Aston Vila – Liverpul                         1.12

Ove kvote znače da je veoma verovatno da u ovom kolu Čelsi, Mančester Siti i Liverpul imaju po jednu utakmicu, dok je takođe vrlo verovatno da će Lids, Vulvsi i Aston Vila imati prazno kolo, a Sautempton i Arsenal duplo kolo. Da se nešto od ovoga ne desi potrebno je da Čelsi ispadne od Midlzbroa, Siti od Sautemptona ili Liverpul od Notingem Foresta.

Ukoliko sve prođe prema očekivanom u četvrt-finalu FA Kupa, situacija će biti ovakva:

 • 2 utakmice za zakazati: Lester, Everton, Aston Vila, Čelsi;
 • 1 utakmica za zakazati: Arsenal, Barnli, Norič, Totenhem, Votford.

Sve ove utakmice će vrlo verovatno biti zakazani u 36. ili u 37. kolu. Tu je mnogo upitnika i kod ekipa sa po jednom zaostalom utakmicom je veoma teško znati kada će koja od njih imati duplo kolo, međutim,  može se pretpostavljati na bazi toga koja je ekipa otkupila prava za nju i tako dalje u šta neću ulaziti, a šta Ben Krelin na tviteru radi fenomenalno, pa mislim da je najpametnije da pozajmim njegov rad u zadnjem delu teksta.

Još uvek su moguća nova pomeranja utakmica, čak i da ne bude problem Kovid ili neka druga dešavanja. Ove sezone, kao i prošle, finale FA Kupa se igra pre kraja sezone, tako da će to uzrokovati još jednu otkazanu utakmicu. Ta utakmica će u mnogim slučajima moći ostati u 37. kolu, t.j. biti pomerena svega nekoliko dana, ali takođe ukoliko nekim čudom Kristal Palas uđe u finale, njihov protivnik (Aston Vila) će imati 3 otkazanih utakmica, što znači da će jednu od njih morati odigrati u 34. ili 35. kolu gde inače Premijer liga ne bi zakazala utakmicu zbog toga što se u tim terminima igraju polufinala Lige šampiona. Drugi takav slučaj je da Everton uđe u finalu FA Kupa, jer bi tada oni imali 3 otkazanih utakmica.

Međutim, najveći problem će se desiti ukoliko Čelsi prođe u finale kupa i u polufinalu Lige Šampiona. Tada bi oni imali 3 otkazane utakmice, a duplo 31., 32., 34. i 35. kolo bi ispali iz priče jer bi tada igrali mečeve iz Lige Šampiona. Tako da, ukoliko se to desi, 99% će Čelsi igrati tri utakmice u 37. kolu, po primeru onoga što je imao Junajted na kraju prošle sezone, ali to ne bi trebalo doneti previše uzbuđenja, jer osim možda golmana (sumnjam u to jer je Kepa drugi golman), niko neće igrati toliko utakmica u tako kratkom periodu.

Dakle, najverovatniji finalni raspored praznih i duplih kola do kraja sezone je sledeći (raspored za 36. i 37. kolo sam uzeo od Bena Krelina):

 • 31. kolo- potvrđeno duplo kolo za Barnli i Everton;
 • 33. kolo- potvrđeno duplo kolo za Brajton, Man. Junajted, Barnli, Njukasl, Lester;
 • 33. kolo- verovatno prazno kolo za Aston Vilu, Lids i Vulverhempton, verovatno duplo kolo za Sautempton i Arsenal;
 • 36. i 37. kolo- sigurno duplo kolo za: Lester, Everton;
 • 36. kolo- verovatno duplo kolo za: Arsenal, Aston Vilu, Čelsi, Liverpul, Siti, Totenhem, Votford, Vulverhempton;
 • 37. kolo- verovatno  duplo kolo za: Aston Vilu, Barnli, Čelsi, Kristal Palas, Lids, Norič.

Verujem da će sve ovo pomoći svima koji planiraju čipove do kraja sezone, zapamtite da raspored nije sve i nemojte uzimati loše igrače samo zbog rasporeda. Neki balansirani pristup forme, rasporeda, statistike je najbolji, iako sam svestan da taj balans nije uvek lako postići. To je bilo sve za ovo kolo, čujemo se sutra sa tekstom za prazno 30. kolo, veliki pozdrav!

Ivan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here