Fantazi menadžer – izbor kapitena 8. kolo

0
3637
son i kejn
Photo: Twitter/SpursOfficial

Centralni meč ovog kola je svakako veliki derbi Siti vs Liverpul. Upravo ovaj derbi može umnogome da utiče na naš izbor kapitena za 8. kolo.

Salah koji je uvek bio opcija i jedan od top kandidata je sada malo nesiguran. Zašto? Prvo što protiv Vest Hema, ni Liverpul ni Salah nisu delovali dobro. Dao je gol iz penala i bukvalno je to bilo sve od njega. A drugo, što je Siti nakon 5 komada od Lestera u narednih 8 utakmica u svim takmičenjima primio samo 3 gola i vezali su 3 vezana clean sheeta u svim takmičenjima. Trenutno ni Liverpul ni Siti ne deluju preterano dobro u napadu i zato bih preskočio ovaj derbi. Ima drugih opcija. Naravno, Liverpul je dao 5 komada u utorak veče Atalanti, Salah i Mane gol i asist, Žota 3 komada. Ali to je LŠ, tu Liverpul ima dva vezana clean sheeta. Tako da to nije ista klasa. Iako ovaj novi trozubac Mane-Žota-Salah baš deluje dobro, ja opet očekujem Firmina da počne protiv Sitija.

Siti je u poslednja četiri kola druga odbrana po broju primljenih golova (2), takođe su druga odbrana po broju dozvoljenih šuteva na gol (32) i četvrta su odbrana po xGC (4,09).

Sa druge strane, Liverpul je trenutno najgora odbrana lige, primili su 15 komada (od čega jasno 7 ide na meč sa Vilom, ali opet). Mada, opet ne bih u razmatranje uzeo igrače Sitija, prvenstveno što Siti deluje prilično slabo u napadu. Sad se vratio KDB, koji je opet imao 2 asistencije u LŠ u utorak. On je jedini vredan pažnje. Ali mi nije on materijal za C u ovom kolu. Inače, Žezus je sinoć igrao u LŠ i dao je gol. Dakle veliki plus povratak jedog špica za Siti.

KDB skor sa Liverpulom, 7 mečeva 1 gol i 4 asistencije, Sterling 9 utakmica 1 gol i 2 asistencije.

Salah protiv Sitija, 6 utakmica 2 gola i 1 asistencija, Mane 12 utakmica 5 golova i 1  asitencija.

mo salah
Photo: Twitter/LFC

Son i Kejn protiv VBA na strani

Meni su ova dvojica prva asocijacija za kapitena u 8. kolu. Kejn je dao gol i prošlo kolo iz penala, dok je Son odigrao jednu od najslabijih partija. Ali to me ne plaši. Jer Sonova gotujuća forma u PL je zatrašujuća, na 3 utakmice ima 7 golova i 1 asistenciju. Dakle na svakoj tekmi je na strani Son je bio odličan. Mada ni Kejn nije puno lošiji na strani, na svakoj tekmi je nešto uradio – ima 3 gola i 6 asistencija na strani u 3 tekme. Malo me je brinulo to što je VBA od dolaska Baneta zategao odbranu, ali onda su u prošlom kolu primili 2 komada od Fulama. Dakle, nisu rešili svoje probleme preko noći. Zato ne verujem da će Totenhem imati problema. Plus, Bane nikad nije bio preterano brz, sad je več u godinama, tako da Son (i Bejl ako bude igrao) imaju baš da ga namuče.

Kejn je igrao 7 utakmica sa Vest Bromom i postigao 7 golova.

Dok je Son igrao samo jednu tekmu i to bez gola ili asistencije.

Poslednje 4 utakmiceSonKejn
Dodira u zadnjoj 1/3 terena9379
Kreirane šanse (velike šanse)9 (1)6 (3)
Dodiri u 16 m1714
Šutevi na gol (u okvir gola)7 (5)19 (7)
Šutevi iz 16 m611
XG1,353,4
Kvota da daje gol2,11,85

Uvek doživljavam Kejna i Sona kao podjednake opcije fantazi potencijala. Ali kad vidim ove brojke, šutevi na gol i šutevi iz 16m, vaaauuu. Kejn je oduvao Sona. Tako da ako imate obojicu Kejna za C. Ja imam samo Sona tako da će mi on biti kapiten! 🙂

son, kejn, regilon
Photo: Twitter/SpursOfficial

I ovde bih bukvalno završio sa ozbiljnim kandidatima za C, ostatak, Vardi igra sa nezgodnim Vulvsima i Vardi kući još nema šut na gol iz igre. Obamejang, ma kakvi, plus igraju sa Vilom. Neko iz Junajteda? Poslednje dve tekme nisu dali gol u PL, tako da neee.

Potez Ludaka – Timo Verner

Čelsi dejuje jako dobro poslednjih par utakmica, očekujem da Verner bude starter, da bude klasičan špic a tu je najbolji.

Eto, bar izbor kapitena deluje prilično jasno za ovo kolo, nekog od Totenhemovog dvojca i ćao.

Srećnoo, pozzzzzzzzzzz.

Zdrale

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here