Diferencijali za GW 11: Brojke su neumoljive, a njih “nema niko”

0
4116
Foto: Twitter/@Arsenal

Borba protiv FPL mase još uvek traje, a prošlo kolo je bilo solidno, kao i sva tri do sada. Mane je jedini ispoštovao, ovog puta je dao gol i bio na 7 bodova, Target je na nuli i Broja nije igrao, dok su igrači kojih imaju mnogi, kao što su Ljoris, Dafi, Bruno i Vardi doneli ukupno 8 bodova. Da sam stavio bilo kojeg igrača umesto Broje za kojeg nisam znao da neće igrati, opet bi bili bolji od mase i to je jedino bitno. Idemo dalje u 11. kolo.

ARSENAL – VOTFORD 1&D2+ (1,64)

Ove nedelje posvećujem čak dva mesta defanzivcima koji su dobili svoje šanse nakon povreda/suspenzija svojih saigrača. Prvi je Džon Stouns (5,3; 3,0%) nakon što je Laport dobio crveni. Baskijca neće biti u timu 3 utakmica zbog direktnog crvenog i sada je to drugo mesto stopera pored Diaša„na Stounsu da ga izgubi“, što bi rekli Englezi. Ake je još uvek tu i možda će on kao levonogi stoper dobiti prednost pre Stounsa, ali meni je neobjašnjivo to da Pep jednog od svojih najsigurnijih igrača iz drugog dela prošle sezone kada su osvojili titulu i izborili finale LŠ-a sada ovako tretira i ne da mu šansu da dokaže da zaslužuje da igra. Drugi defanzivac je mladi levi krilni bek Vulvsa, Ait-Nuri (4,3; 0,2%). On je pravi differential, a osim što igra u defanzivno solidnoj ekipi, on je ofanzivni bek koji izvodi kornere (imao je asistenciju iz takve situacije protiv Evertona), a na prethodna 2 kola kada je bio starter kreirao je 2 šanse i imao jedan udarac iz šesnaesterca.

MILAN – PORTO GG (1.72)

Obratite pažnju na defanzivce Totenhema nakon dolaska Kontea, svi su veoma nisko što se tiče ownershipa i ukoliko novi menadžer sredi odbranu svoje ekipe, a to je radio svuda gde je do sada bio trener, oni mogu napraviti ozbiljnu razliku, pre svega Regilon i Met Doerti. Druga stvar je povreda Tirnija, ukoliko je duže povređen, Nuno Tavares je odigrao fenomenalno do sada, imao je 4 šuta i 3 iz šesnaesterca, a košta svega 4,3 i nalazi se u 0,3% timova.

Pjer-Emerik Obamejang (10.0; 5,3%) je premium „pravljač razlike“ za ovo kolo. On je do sada dao 4 golova u sezoni, svi su bili kod kuće, a sada u goste Arsenalu dolazi Votford, dok za dva kola na Emirejts dolazi Njukasl, pa to su odlične šanse za njega da donese bodove dok se Kejn i Son snađu u novom sistemu Kontea, nakon čega bi mogli razmisliti o njima. Obamejang je na prethodne 4 imao 9 šuteva, 8 iz šesnaesterca, a na vrhu je izjednačeno 10-tak napadača sa 10-tak šuteva i 8 do 9 iz šesnaesterca, što do sada nisam video u životu i to nam kaže da je ta pozicija najnezgodnija.

EVERTON – TOTENHEM ki 2 (2.85)

Drugi napadač je Kalum Vilson (7,3; 1,7%), on je ušao u formu odmah nakon povratka od povrede, ali u prethodnom kolu su igrali protiv Čelsija i nisu mogli ništa. Sada je njihov raspored mnogo lakši i u sledeća 5 kola jedino je Arsenal u gostima teška utakmica, a čak i tada njihov prvi napadač može nešto uraditi. Ova serija lakših utakmica je šansa da osvoje neke bodove i izađu iz problema, jer ako se to ne dogodi sada, 99% ispadaju iz lige jer su do sada uzeli 4 boda na 10 utakmica.

Što se tiče igrača sa previsokim ownershipom, sve sam ili napisao u prethodna 3 kola ili je njihov ownership pao, pa sada više ne pripadaju ovoj kategoriji. Nije pametno forsirati samo da bi nešto napisao, pa zbog toga tu neću ni pisati. Napomena da će u toku reprezentativne pauze koja počinje nakon ovog vikenda biti tabela sa svim predlozima, da se podvuče crta jesmo li pobedili protiv FPL mase ili nismo. To je sve za sada, čujemo se sutra sa kapitenima i u petak što je moguće ranije sa pres konferencijama kako bi videli ko će igrati u 11. kolu, a ko neće. Ako možete, sačekajte sa transferima jer se večeras i sutra igra Evropa, pa ne bi želeli da se neko povredi. Veliki pozdrav!

Ivan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here