A kome traka? Tri sigurice i jedan potez ludaka!

0
6251
Foto: premierleague.com

Salah (12,5) i Bruno (12,1) su izdominirali u prošlom kolu, pa ko je poslušao i odigrao na sigurno, njega nije previše pogodilo to što su preostala dva izbora podbacila. U ovom kolu idemo sa sličnim razmišljanjem, ali malo drugačijim igračima.

MO SALAH (Barnli kod kuće)- Faraon je u prvom kolu imao 5 udarca (na deobi trećeg mesta među svim igračima), 4 udarca iz šesnaesterca (na deobi četvrtog mesta među svim igračima) i čak 14 dodira u protivničkom šesnaestercu, što je najviše u prvom kolu. Uz to, imao je i 3 kreirane šanse (svi su bili ziceri) i upisao je dve asistencije, a takođe je dao i jedan gol. Njegov protivnik je dopustio 12 udarca iz šesnaesterca i 3 velike šanse protiv Brajtona kod kuće i mislim da će na punom Enfildu moći samo gore od toga. Liverpul je svake sezone (osim prošle koja je bila anomalija zbog otsustva navijača), davao mnogo više golova kod kuće nego u gostima, a od sezone 2016-17 (prva puna sezona Klopa), do šampionske sezone 2019-20 nisu dali manje od 45 golova kod kuće, ukupno su postigli 197 golova na 76 utakmica što je oko 2,6 u proseku, a sada kada su se navijači vratili, očekujem nastavak tog trenda.

LIVERPUL – BARNLI 1&D3+ (2,02)

BRUNO FERNANDEŠ (Sautempton u gostima)- Bruno je na prvoj utakmici pre svega profitirao od toga što je Grinvud (7,5) ostavljao mnogo prostora za utrčavanja saigrača, a takođe je Pogba (7,6), kao izvrstan dodavač, bio postavljen kao levo krilo, odakle se on spuštao ispred obrane Lidsa i tako omogućio Portugalcu da koristi to što ima ko pomoći odbrani da iznese loptu, a takođe u tom slučaju ima ko uputiti pas prema njemu. Bruno je na toj utakmici imao 3 kreirane šanse (što je inače njegov primarni posao uz izvođenje penala J), ali je imao 4 šuta, 3 iz šesnaesterca i 2 velike šanse koje je iskoristio. Što se tiče Sautemptona, oni su dopustili 11 udaraca iz šesnaesterca i 3 zicera protiv Evertona uz očekivane primljene golove 2,09.

RIJAD MAREZ (Norič kod kuće)- Ako vam je potreban treći izbor pored ove dvojice, opet gađamo najbolju utakmicu, a to je u ovom kolu Sitijeva protiv Noriča kod kuće. Kanarinci su u prvom kolu dozvolili 13 udaraca iz šesnaesterca, 6 dopuštenih šansi su bile sa leve strane odbrane gde će sada biti Marez (ukoliko startuje) i mislim da je tu sve jasno jer očekujemo bar 3-4 komada u mreži Noriča. Sam Alžirac nije briljirao protiv Totenhema, imao je svega dva udarca (iako je imao i zicer koji je promašio zbog toga što je proklizao u trenutku šuta), a takođe nije bio ni previše kreativan (svega jedna kreirana šansa). Uvek ima tog elementa „Pep ruleta“ kada biramo njihove igrače, ali mislim da je zbog toga što je imao punu predsezonu i leto bez internacionalnih takmičenja, Marez sigurniji u ovom trenutku nego što će verovatno biti u bilo kom drugom u toku sezone.

MANČESTER SITI – NORIČ 1&D3+ (1,61)

POTEZ LUDAKA

TRENT ALEKSANDER-ARNOLD (Barnli kod kuće)- Kao što sam već najavio, u ovoj rubrici će 90% biti defanzivni igrači, a to je u ovom kolu desni bek Liverpula. On je kreirao 3 šanse protiv Noriča u prvom kolu, a imao je i 2 udarca, jedan iz slobodnjaka. Njegov subotnji protivnik je dopustio čak 6 šansi po levoj strani odbrane, što je strana gde će na ovoj utakmici delovati Trent i Salah. Sve to uz činjenicu da izvodi dosta kornera i opasnih slobodnih udaraca, plus top 3 potencijal za klin šit u ovom kolu mislim da čini mladog beka Liverpula solidnom opcijom za kapitena ukoliko želite nešto veći rizik. Naravno, uvek se može desiti prekid i gol Barnlija iz takvih situacija, ali mislim da je Liverpul odigrao dosta solidno u odbrani protiv Noriča dok nije Cimikas spustio roletnu u glavi i počeo da radi gluposti, nakon čega je Milner morao da reaguje „vaspitnom“, ali nadamo se da ovog puta neće biti potrebe za takve scene.

Oni koji su počeli dobro mislim da moraju još jednom odigrati na sigurno, oni koji su zaostali sa 70-tak bodova u kolu, mogu početi sa rizikom kao što je Marez ili Trent. Sve u svemu, očekujem bar 5-6 bodova za sva četiri igrača i ne očekujem ludačke stvari Salaha i Bruna kao u prvom kolu, tako da će ovog puta razlika između ovih opcija po meni biti mnogo manja nego što je to bilo slučaj prošlog vikenda. To je sve za sada, sutra idemo sa pregledom pres-konferencija, a novo kolo počinje u subotu, utakmicom na Enfildu. Veliki pozdrav i srećno u novom kolu!

Ivan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here