Zar je već prošlo 27 godina?

0
298
Foto: www.premierleague.com

Baš kao što i sam naslov kaže, zar je moguće da je već prošlo 27 godina – na današnji dan, davne 1995. u Njukasl Junajted je stigao legendarni Francuz, David Đinola!

Đinola je rođen u malom mestu Gasin, koje se nalazi na jugoistoku Francuske. Svoju profesionalnu karijeru započeo je u Tolonu, a vrhunac dostigao u Pari Sen Žermenu. Na Ostrvu ga pamte po izvanrednim epizodama u Njukaslu i Totenhemu, a obukao još i dres Aston Vile, odnosno Evertona.

Mnogi su za pedesetpetogodišnjaka govorili da je bio jedinstven igrač, da se njegovi potezi nisu mogli imitirati ili kopirati. Engleska avantura je baš započela u Njukaslu, Đinola je za “Svrake” odigrao blizu 60 utakmica, na kojima je postigao šest pogodaka. David je plaćen, tada velikih, 2.5 miliona funti. Priča se da ga je Barselona želela u svojim redovima, ali da su u Njukaslu odbijali da ga puste, štaviše, doveden je Alan Širer za rekordnih 15 miliona funti, kako bi se napala titula. Ipak, ispostaviće se da je Mančester Junajted i tada bio jači od “Svraka”, koje su u svojoj postavi imale Širera i Đinolu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here